Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Στέλιος Μακρυδάκης ή "Κουφός"

Makridakis Stelios
Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΙΑΣ
Ο κατεξοχήν μπουζουξής των στούντιο. σολίστας των ηχογραφήσεων της Columbia.
Γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1928 στην Αθήνα Αγ. Αρτέμιος (Γούβα), κοντά στα σύνορα με τον δήμο Δάφνης!...

Μακρυδάκης Στέλιος
"Μην αφήνεις ούτε μια πενιά να πέσει κάτω" Στέλιος Μακρυδακης.


Στελιος Μακρυδακης "ΕΙΔΙΚΟΤΗΣ .. Μανδολα" ;)
Σπουδαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού με μεγάλη θητεία στα λαϊκά κέντρα απ’ τα μετακατοχικα χρόνια και τεράστια συμμετοχή στην δισκογραφία, ως μόνιμος εκτελεστής της Columbia , σε μεγάλα και κλασικά τραγούδια την δεκ. '50 - '60..
 Το παρατσούκλι του ήταν "κουφός", του μίλαγαν οι συνάδερφοι/φίλοι του στο πάλκο, αλλά αυτός άκουγε μόνο νότες!!!


Το πρώτο τραγούδι που έπαιξε σε στούντιο ο Στέλιος Μακρυδάκης, (βάσει τα λεγόμενα του Τ.Μπίνη οπού και τα τραγούδησε) ήτανε το «Σπίτι δεν ξέρω τι θα πει» (Kαράβια σιδερένια), σύνθεση του Ηλία Ποτοσίδη και μετά στο «Η καμπάνα» (Γιατί χτυπάει η καμπάνα), σύνθεση του Δημήτρη Ευσταθίου. Και τα δυο, του 1955 στην Odeon / Parlophone.

1946-'47 στη Γλυφάδα -Από αριστερά με μπουζούκια: Γιαννης Κοντογιαννης, Μήτσος Ευσταθίου (με μαλλιά!) και Στέλιος Μακρυδακης.
☆Σπάνιο Αρχείο από το κ. Νικο Μαλακαση - παλιάς φρουράς μπουζουξής - οπού έζησε το λαϊκό τραγουδι, τα πάλκα και τους ρεμπετες, φιλος με πολλούς μουσικούς δεξιοτέχνες του '50. ☆Ο ίδιος εξιστορεί άγνωστα γεγονότα:
(Φωτο) «Πριν το - 1950 - Περιζητητη - Σπανια φωτογραφια με πρωτεργάτες Μπουζουξηδες της δεκαετίας του 1950 από το Κατσιποδι - Αγιαννη - τραβηγμένη στη Γλυφάδα στον Άγιο Κωσταντινο Που αποτελείται από τους Ογκολιθους του μπουζουκιού όπως τη βλέπουμε από Αριστερά, στο - Μπουζούκι ★ Γιαννης Κοντογιαννης - θρύλος - Στη Μέση στο Μπουζούκι ★ Μητσος Ευσταθιου ή "Μπαχαβιολος" - ο γνωστός Μπουζούξης και Τραγουδιστης Λαϊκόρεμπετικης Μουσικής - Δεξιά ο Δεξιοτεχνης και Ανεπανάληπτος στο Μπουζούκι ★ Στέλιος Μακρυδακης ή "Κουφός" - Πίσω Αριστερά Όρθιος Ο Πασίγνωστος Αγιαννιωτης και τελευταια Μπραχαμιωτης, Γιάννης "Χότζας" - παρατσούκλι - φίλος όλων των Μπουζουξηδων και ίδιαιτερα του Γιάννη Μωραιτη αλλά και δική μου γνωστή και φιλοι, με το Μήτσο Κοντογιαννη Αδερφό του Αειμνήστου Γιάννη Κοντογιαννη παιζαμε Μαζί Μπουζούκι, Τελος ο Γιάννης Μωραϊτης έχει παίξει με αυτούς τους Μπουζουξηδες πολλές φορές σε Παλκο αλλά και Δισκογραφικά, ΣΠΆΝΙΟ ΑΡΧΕΊΟ για τα σημερινα δεδομένα!!!!!!».

10 Αυγούστου 1953. Το συγκρότημα του Τάκη Μπίνη στα Γιάννενα, στου "Κλεάνθη". Τακης Μπίνης και Στέλιος Μακρυδάκης στα μπουζούκια. Ανάμεσα τους η πρωτοεμφανιζόμενη Καίτη Γκρέυ!.
*Από το βιβλίο της Ιωάννας Κλειασίου: Τάκης Μπίνης - Βίος ρεμπέτικος: "μπροστά σου πάντα απλώνεται ένα δίχτυ".

Και ως συνθέτης, αλλά και στιχουργός  ο Μακρυδάκης άφησε το στίγμα του παρά την σχετικά μικρή εργογραφία του: «Το ‘πες και το ‘κανες», «Αγάπη μου λατρεία μου», «Πες μου τι σου τάξανε», «Οσο απέραντα ειναι τα ξενα» με Στ. Κύπριο, «Άφησέ με ήσυχο» με Στράτο Διονυσίου, «Μη μ' αφήσεις να πεθάνω» με Διονυσίου & Χρηστάκη, «Νύχτα στην δουλειά μου πάω» με Γρηγόρη Μπιθικώτση κ.α!..


Λαϊκό πάλκο της δεκαετίας του '50, από αριστερά κάτω: Στέλιος Μακρυδάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Ντάλια Ρένα, Νίκος Καλλέργης, Ηλίας Ποτοσιδης. Πίσω ξεχωρίζουν: η Λέλα Παπαδοπούλου (ακορντεόν), Στέλιος Λαζάρου (βιολί).


Ο Μακρυδάκης μαζί με τον
Γιάννη Καραμπεσίνη αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα ντουέτα μπουζουκιών στη χρυσή περίοδο του μεταίχμιου 1950-1960 («Βαρέθηκα τέτοια ζωή», «Εγώ ‘μια ένα παλιόπαιδο», «Θα το πω φανερά», «Ο σκληρός χωρισμός», «Πάντα εσένα συλλογιέμαι», «Σε τούτο το στενό», «Τα λιμάνια», «Φεγγάρι χλωμό», «Φτώχεια που με κουρέλιασες» κ.ά.).
Επίσης ο Μακρυδάκης ντουετάρισε με τον Ζαμπέτα («Άπονη ζωή», «Υπάρχουν και καλά παιδιά», 
«το ραδίκι» κ.ά.), τον Χιώτη, τον Τσιτσάνη, τον Τσιμπίδη Καρνεζη και αλλους πολους!..
 Συμμετείχε στη συναυλία που ακολούθησε την ιστορική ομιλία του Μάνου Χατζιδάκι στις 27 Νοεμβρίου του 1949 στο θέατρο «Κεντρικόν» για το ρεμπέτικο τραγούδι. Αλλα και στον Δισκο «Πασχαλιές μέσα από τη νεκρή γη» οπου ο Μάνος Χατζιδάκις, το 1962 παρουσίασε σε ορχηστρική μορφή λαϊκά τραγούδια του Μητσάκη, Τσιτσάνη, του Σπύρου Περιστέρη, του Παπαϊωάννου, του Δημήτρη Σέμση, του Μάρκου Βαμβακάρη και του Μπαγιαντέρα!, με μπουζουκια Κώστα Παπαδόπουλο, Στέλιο Μακρυδάκη και Λάκη Καρνέζη.

Μια από τις μεγάλες του επιτυχίες είναι το τραγούδι "Το ’πες και το' κανες", σε Στίχους Δημήτρη Γκούτη, με την Καίτη Γκρέυ και β' φωνη ο Γιώργος Μάμμος!.

Βασίλης Τσιτσάνης, Αννα Χρυσαφη, Παπαιωαννου με κιθάρα, Στελιος Μακρυδακης. Πισω η Βαγγελιώ Μαργαρωνη στο πιάνο!. Δεκ. '50.


"Συγκρότημα Παπαϊωάννου" αρχές δεκ. ΄50. ΘΡΥΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ _από αριστερά: Νίκος Καλλέργης, Ηλιας Ποτοσιδης, Σωτηρία Μπέλλου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Στέλιος Μακρυδάκης!!. Πίσω, διακρίνεται στο πιάνο η Λίλη Νικολέσκο, ο Βασιλης Βασιλείου ακορντεόν και ο Μέρτικας ντραμς.

Παπαϊωάννου, Μακρυδάκης

*Τον Μάρτιο του '59 στο στούντιο της Columbia στη Ριζούπολη ο Στ. Καζαντζίδης, η Μαρινέλλα, ο μαέστρος και κιθαριστής Στ. Χρυσίνης, ο μπασσίστας Σπύρος Αναγνώστου, ο ακκορντεονίστας Γιώργος Κουλαξίζης και οι σολίστες του μπουζουκιού Στέλιος Μακρυδάκης και Ανέστος Αθανασίου ηχογράφησαν την "Μαντουμπάλα" και το "Δυό πόρτες έχει η ζωή" (το best seller 45άρι της ελληνικής δισκογραφίας).

Πρεμιέρα στο πάλκο του "Φαληρικού". Ο Παπαϊωάννου (τραγουδά), ανάμεσα σε Στράτο Διονυσίου και Στέλιο Μακρυδακη!. Δίπλα στον Τσιτσάνη (δεξιά) διακρίνονται ο Β. Περπινιαδης και η Ρια Νορμα, ενώ πίσω τους διακρίνονται ο Λουκάς Καρμανιολας στο βιολί και η Βαγγελιώ Μαργαρωνη στο πιάνο!. Αριστερά ο Δημητρης Ευσταθιου.

Περίπου το 1964 έφυγε και αυτός για την Αμερική με άλλους μεγάλους.. Δόξα και χρήμα στην Αμερική (
*πηγαινοερχόταν).
*Το 1969 που γύρισε Ελλαδα, είχε δουλέψει και στην Θεσσαλονίκη μαζί με την Γιώτα Λύδια και με τον δεξιοτέχνη Χρήστο Κοτσώνη! και όπως μας λέει και ο ίδιος, άκουγε από τον Στέλιο Μακρυδάκη «..ωραίες, πεντακάθαρες, μοντέρνες, γλυκιές πενιές!»
Μια σπάνια φωτογραφία με τους *Νικος Καλλεργης, Στελιος Λαζαρου (βιολί), Στελιος Μακρυδακης και ο Μπαρμπα-Γιαννης Παπαϊωάννου, στην Αμερική.
*Ο λαϊκός κιθαρίστας/τραγουδιστής Νίκος Καλλέργης, γεννήθηκε στην Πόλη το 1916 και ήταν, μεταξύ άλλων, συνεργάτης και κουμπάρος του Γ. Παπαϊωάννου. Πέθανε στης 2/5/2008, σε ηλικία 93 ετών.

Στο Αμέρικα τα χρόνια του '60.. Στο κέντρο "Κηφισιά", στην Νέα Υόρκη... με Παπαϊωάννου "Με το φημισμένο μπουζουκι του" , Μακρυδάκη "Τον ασύγκριτον στο Μπουζούκι", Τάσο Χαλκιά "Το Α' Κλαρίνο της Ελλάδος" !!!!...*
*Στην Αμερική ο Χαλκιάς θα βρεθεί για πρώτη φορά στις αρχές του '60. Στη Νέα Υόρκη φυσικά και στο μαγαζί Κηφισιά, στους 27 δρόμους. Όπως λέει ο ίδιος (πάντα από το βιβλίο του Χρονόπουλου): «Ωραίο μαγαζί το Κηφισιά. Ήμουνα παρέα με το μακαρίτη τον Παπαϊωάννου το Γιάννη, τον Τζουανάκο, τον Καλλέργη. Όλοι μια παρέα. Παίζαμε μαζί, αλλά και κοιμόμαστε επίσης σε ένα δωμάτιο που μας είχε δώσει η μπόσενα. Όμως, δεν έμεινα για πολύ καιρό στο ίδιο δωμάτιο. Αυτοί τραβάγανε το χασίσι, ντουμάνιαζε το δωμάτιο, γινότανε της πουτάνας. Δε μου άρεσε αυτό το πράμα. Φτιάχνανε κάτι τσιγάρα φουγάρα και δεν μπορούσα εκεί μέσα γι' αυτό μονάχα το λόγο. Κατά τ' άλλα με τα παιδιά τα πήγαινα πολύ καλά. Χρυσά παιδιά. Ωραίες ψυχές. Σκεφτόμουνα για πολύ καιρό τι να κάνω, διότι κοντά στ' άλλα είχα και τους βρόγχους. Με έπιανε ο βήχας». Πηγή: www.lifo.gr

Στέλιος Μακρυδάκης, Πόλυ Πάνου, Γιώργος Κοινούσης. Δεκ. '60
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 επέστρεψε στην Ελλάδα, θα παίζει σε κάποιο μαγαζί - υμιϋπόγειο της οδού Κεφαλληνίας μαζί με τον βιολιστή Γιώργο Κόρο!.
~ Έφυγε της 15 Μαΐου το 1995.


Στην ΕΡΤ, το 1983, από το τηλεοπτικό αφιέρωμα στον Γιαννη Παπαϊωάννου (σε επιμέλεια Κώστα Χατζηδουλή και σκηνοθεσία Γιώργου Καλογιάννη). -Από πάνω αριστερά: Αντώνης Παπαϊωάννου, Οδυσσέας Μοσχονάς, Μιχάλης Γενίτσαρης, Βαγγελιώ Μαργαρώνη, Γιώργος Νταλάρας, -καθιστοι: Γιάννης Βενεκάς κιθαρα και Στέλιος Μακρυδάκης, Γιάννης Μωραΐτης μπουζούκια (πολλά τραγούδια βγήκαν και σε δίσκο 33'' στροφών).



Συνεχιστής στις μέρες μας του ονόματος και της τέχνης του, ο γιος του Θόδωρος Μακρυδάκης, ήταν φυσικό να εξελιχθεί σε καταξιωμένο δεξιοτέχνη, με δυνατές συνεργασίες στο πλευρό σημαντικών σύγχρονων ερμηνευτών και έντονη συμμετοχή ως εκτελεστής στην δισκογραφία!. Αναδεικνύει και την ιδιότητα του δασκάλου, παραδίδει μαθήματα μπουζουκιού με τους μαθητές του, αγόρια και κορίτσια που εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους στο μπουζούκι, αλλά και την αγάπη τους για τη μουσική. Μια ελπιδοφόρα παρουσία για την προοπτική του λαϊκού τραγουδιού. (δες βίντεο 1 , 2)
★☆★-★☆★-★☆★-★☆★-★☆★-★☆★

Ο Στελιος Μακρυδακης στου "Κουλουριωτη" το 1959 με τον Γιωργο Κοινουση! και την Εβελινα
(Απο το βιβλιο "8 ΛΑΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ" - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΤΗΣ).
ΣΕΒΑΣ ΧΑΝΟΥΜ - ΖΩΗ ΝΑΧΗ - Γ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ !!!
(Απο το βιβλιο "8 ΛΑΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ" - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΤΗΣ).
απο αριστερα.. ΣΠ. ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ - ΣΤ. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ - αγν. τραγουδιστρια - Κ. ΓΚΡΕΥ και ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ "ΜΠΕΜΠΗΣ" !!, πισω ο ΚΟΙΝΟΥΣΗΣ (ακορντεον) - διπλα απο τον "Μπεμπη" μάλλον ο Δ. Σουγιουλτζης (με κιθαρα).
1952 _ "Συγκρότημα Παπαϊωάννου" από αριστερά: Μακρυδάκης Στέλιος, Γιάννης Παπαϊωάννου, Ρένα Ντάλια, Ηλιας Ποτοσίδης, Στέλιος Λαζάρου (βιολι) κ.α!
Δυνατό πάλκο με τους, απο αριστερα: Ηλιας Ποτοσιδης, Νικος Τουρκακης, Τσιτσανης, Αννα Χρυσαφη, Παπαιωαννου, Στελιος Μακρυδακης, Σαλασιδης κιθαρα, Λαζαρου βιολί κ.α. 1956 στο κέντρο "Φαληρικον"
1956, στο κέντρο "Φαληρικον", με τους:
Ηλίας Ποτοσίδης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Στελιος Μακρυδακης στα μπουζουκια!!, Γιαννης Σαλασιδης κιθάρα, Λαζαρου βιολί κ.α!. Μπροστά αριστερά η Αννα Χρυσάφη! και ένας πελάτης ετοιμάζετε για τις βόλτες του!.

★☆★-★☆★-★☆★-★☆★-★☆★-★☆★
Οι μάγοι της πενιάς Γιώργος Ζαμπέτας και Στέλιος Μακρυδάκης παίζουν ένα ζεϊμπέκικο και ο Μάνος Χατζιδάκις (1925 - 1994), φέρνει τις βόλτες του!!..

Βασικη ορχηστρα φωνοληψιων στην Columbia 1962
-πισω ΣΠ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ, ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ, Γ. ΚΟΡΟΣ,
-στη μεση Γ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, Γ. ΔΕΔΕΣ, ΣΤ. ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ, Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗΣ, Π. ΠΕΤΣΑΣ
-μπροστα ΑΠ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΥΣΗΣ !!
(Απο το βιβλιο "8 ΛΑΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ" - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΤΗΣ).
Ο Γιαννης Παπαϊωάννου τραγουδά στο κέντρο "Περιβολας".
Στο μπουζούκι ο Στελιος Μακρυδακης!
Γιαννης Παπαϊωάννου, τραγουδώντας, με τον Στελιο Μακρυδακη να σιγοντάρει στο δεύτερο μπουζούκι
"απο Μυθος Ρεμπετικος"
1963. Η Πολυ Πάνου τραγουδαει, αριστερά ο μπαρμπα-Γιαννης Παπαϊωάννου φασκελώνει με χέρια και με ποδιά! και δεξιά ο Στέλιος Μακρυδάκης! 

Στα πρώτα χρόνια των '60ς, σε κάποιο κέντρο..
Ο Χρηστάκης (φαίνεται το κεφάλι του), κάποιος θαμώνας χορεύει με τη νεαρή Πόλυ Πάνου, ακκορδεόν παίζει ο Γιώργος Κοινούσης και μπουζούκι ο Στέλιος Μακρυδάκης.
 

Αρχές δεκαετίας '60, σε κάποιο κέντρο της εποχής.. Πρώτη σειρά, είναι οι: Χρηστάκης, Πάνου Πόλυ και Στέλιος Μακρυδάκης.
*****
Δεξιά διαφημιστικό από το"Φαληρικόν". ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ


(<Φωτο) Στο θέατρον '' Κεντρικόν '', την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 1949, ''κόσμος και ντουνιάς'' πάει κι έρχεται με ένα στόχο: το λαϊκό τραγούδι και τα όργανα αυτού τού είδους να μπουν στην συνείδηση τού κόσμου, κάτι που τελικά θα γίνει πράξη τα επόμενα χρόνια, μιάς και..
**..ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε την διάλεξη, ο Εμμανουήλ Χιώτης με τις πρωτοποριακές ιδέες του και την ενδυματολογική συμπεριφορά του - (μαζί τον Γιώργο Μητσάκη), ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Απόστολος Χατζηχρήστος, ο Σπύρος Περιστέρης - (με το μουσικό '' έργο '' τους), ο Στέλιος Μακρυδάκης με το μπουζούκι του και πολλοί άλλοι..
* Παρουσιαστές εκείνου τού λαϊκού μουσικού πρωϊνού, ο Κώστας Κοφινιώτης και ο Ίκαρος (κείμενο από Γ.Ζγουρας) 



1959 και στο κέντρο ''Αστέρια'' παρουσιάζονται οι: Πάνος Γαβαλάς, Δούκισσα, Ούλα Μπάμπα, Θεοχάρης Λεμονόπουλος, Στέλιος Μακρυδάκης και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, με τον Σταύρο Γραμματικόπουλο να παρουσιάζει την ρεβύ πίστας '' Πενιά και μεροκάματο ''.

Cover Photo from the LP, "Oula Baba in her Festival of Grecian Melodies" ARCADIA Records, AR-200 Chicago, IL (ΗΠΑ) Oula Baba's (Ούλα Μπάμπα) first LP Recorded in the United States.
**Bouzouki and Musical Arrangements by Stelios Makridakis (Στέλιος Μακρυδάκης)

Μην αφήνεις ούτε μια πενιά να πέσει κάτω !
Στέλιος Μακρυδακης

+ extra..

( Κείμενο από Γιωργος Νταλλης )
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ.ΗΤΑΝ Ο ΜΠΟΥΖΟΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΣΤΗΝ COLUMPIA.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΠΟΥ Ο ΧΙΩΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΑΖΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1928 ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥΣ, ΜΙΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - ΣΠΟΡΟ κα. ΠΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ 1945 ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ <<ΣΤΕΦΑΝΟΣ>> ΟΔΟΣ ΣΠΙΝΘΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΔΗΜ.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥ <<ΧΑΣΙΩΤΗ>> ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΛΟΥΒΑΤΟ ΣΤΟΥ <<ΟΡΦΑΝΟΥ>> ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥ <<ΒΛΑΧΟΥ>> ΜΕ ΜΠΙΝΗ - ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟ - ΜΠΕΛΛΟΥ - ΣΤΡΑΤΟ ΠΑΓΙΟΥΜΤΖΗ. ΤΟ 1955 ΣΤΟΥ <<ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ>> ΣΤΟ ΛΟΥΖΙΤΑΝΙΑ ΜΕ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ - ΤΣΙΤΣΑΝΗ. ΑΠΟ ΤΟ 1957 ΣΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ COLUMBIA ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΣΤ.ΚΑΖΑΤΖΙΔΗ - Κ ΓΚΡΕΥ ΣΤΟΥ <<ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ> >ΦΕΥΓΕΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ .ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΡΙΜΟ ΣΕΓΟΝΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗ - ΧΙΩΤΗ - ΜΗΤΣΑΚΗ - ΑΝΕΣΤΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ - ΛΑΚΗ ΚΑΡΝΕΖΗ - ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ - ΣΠΟΡΟ. ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ <<ΟΛΓΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ>> ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ Η ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ ΜΕ ΜΑΡΙΟ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ. ΜΕ ΖΑΜΠΕΤΑ ΣΤΗ <<ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ>> ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΤΟ 1984 ΣΤΟ <<ΜΩΡΟ>> ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1985 ΣΤΗΝ <<ΤΡΙΑΝΑ>> ΜΕ ΤΑΞΙΜΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΗΧΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ .ΕΚΕΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟ 1995, 15 ΜΑΙΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ. ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ - ΑΠΟΝΗ ΖΩΗ - ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ - ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟ - ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ - ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ - ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ - ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΜΟΥ - ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΓΑΠΗΣ -ΜΑΝΤΟΥΜΠΑΛΑ- ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΙΑ- ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΜΕΝΟ- ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ -ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ- ΦΕΓΓΑΡΙ ΧΛΩΜΟ - ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ - ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ..ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΗΛΟ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΩΤΑ ΛΥΔΙΑ.


Στέλιος Μακρυδάκης / Stelios Makridakis

+ ΒΙΝΤΕΟ / ΜΟΥΣΙΚΗ ...

-




★☆★-★☆★-★☆★-★☆★-★☆★-★☆★

Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος