Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Γιώργος Στρατέλος 1943 - 2013 (Σχολής Δερβενιώτη!)

Στρατέλος Γιώργος 
Από τους "αφανείς λαϊκούς μουσικούς" ο Γιώργος Στρατέλος, δεξιοτέχνης μπουζουκιού του '65 - '85 αλλά και συνθέτης!..

Ο Γιώργος Στρατέλος γεννήθηκε στην Θήβα το 1943, απο μικρασιατική οικογένεια. Από νωρίς, στα 16 του, κατέβηκε στην Αθηνά και ασχολήθηκε με το μπουζούκι στην σχολή του Θεόδωρου Δερβενιώτη!. 
Έπαιξε σε πολλές ελλην. ταινίες όπως: "Με πότισες φαρμάκι" (1965), "Κίτσος, μίνι και σουβλάκια" (1968), "Έμπαινε Κίτσο!" (1968), "Μπουζάνκα αλά ελληνικά " (1974) κ.α. 
 Έπαιξε με πολλούς γνωστούς τραγουδιστές, Διονυσίου, Βιολάρη, Τζανετη, Τσετινη, Ανδριανο, Περπνιαδη, Χρυσαφη, Λιντα, Κλειώ Δενάρδου (ήταν κουμπάρα του) και πολλες αλλες συνεργασίες, σε κεντρα στις Τζιτζιφιές, άλλα πιο πολύ στο κέντρον "Καλαμποκας", στα Άνω Πατήσια με Μπουρνελη, στο αναψυκτήριον Άκρον με Πουλοπουλο, αλλά και σε πολλές περιοδείες στο εξωτερικό. 
Συνέθεσε και κάποια τραγούδια στην Odeon / Parlophone, με τραγουδιστές τον Μπάμπη Τσετίνη, Μίμη (Δημήτρη) Ανδριανο κ.α. 
Βοήθησε πολλούς συνανθρώπους μας, κυρίως οικονομικά, ένας εξαίρετος χαρακτήρας, δυστυχώς αποδήμησε νωρίς... Εφυγε της 31 Μαρτίου του 2013..

Στην ακτή της παραλίας του Δήλεσι. Ο Γιώργος Στρατέλος πάνω με μπουζουκι, διασκεδάζει με φίλους - παρέα (Δεκ:'60).

Ο Βαγγέλης Περπινιάδης με τους αδελφούς Στρατέλου και φιλους, στο μαγαζί του Στράτου Στρατέλου στη Θήβα. Ο Στράτος Στρατέλος δίπλα από τον Περπινιάδη και ο Γιώργος Στρατέλος στα δεξιά. 1963-'65.
Βαγγελης Περπινιαδης με Ρια Νορμα. Πίσω ο Γιώργος Στρατέλος, από την ταινία “Συγχώρεσε με αγάπη μου” του 1964.
-Επίσης, να πούμε ότι ο Β. Περπινιαδης παντρεύτηκε την πρώτη ξαδέλφη του Γ. Στρατέλου και τραγούδησε πολλές φορές στο καφενείο του, στην Θήβα!.


Ο Γιώργος Στρατέλος στο κέντρο (μισοκάθετε), από πάνω του έχει τον δάσκαλό του Θ. Δερβενιώτη, τον Στ. Καζαντζιδη κ.α. Κάτω αριστερά ο κουμπάρος του Μιμης Παπαιωαννου. (1965 περίπου..)
Γιώργος Στρατέλος, Λενα Σαββιδου, Μίμης Ανδριανος (1968)

Γιώργος Στρατέλος, Μανώλης Φωτίου η' "Τσιγγανος" (1965)

Τραγούδι του Γ. Στρατέλου 1966 (Odeon ‎– 45 RPM) "Τριγυρίζω σε θλιμμένα μονοπάτια" Εκτ. Μπάμπης Τσετίνης - Δ/σις Θ. Δερβενιώτης *Απο την άλλη πλευρά υπάρχει το Ορχηστρικόν "Το τσιφτετέλι του Μπουρνέλι".

Τραγούδι του Γ. Στρατέλου 1968 (Parlophone - 45στρ.)"Αγαπη και ζηλεια", με Μίμη Ανδριανο και Βασω Καρανικολα. Δ/σις Θ. Δερβενιώτης.
Γιώργος Στρατέλος, Λενα Σαββιδου, Μίμης Ανδριανος (1968)

Από την ταινία "Μπουζάνκα αλά ελληνικά " (1974). Ο Στράτος Διονυσίου τραγουδάει, αριστερά έχει τον Γιώργο Στρατέλο!.

Στράτος Διονυσίου με Γιώργο Στρατέλο, δεκ:'80 στο αναψυκτηρίο «Άκρον» -της οδού Λένορμαν του Γιάννη Μπουρνέλη -γνωστός παρουσιαστής.

Ο Γιάννης Μπουρνέλης γραφει: "Από μια βραδιά στο ΑΚΡΟΝ, Άγγελος και Στράτος Διονυσίου στο δικό τους στέκι όπως το αποκαλούσε συχνά ο Στράτος για τον οποίο ο κόσμος του αναψυκτηρίου ήταν τα φιλαράκια του. Στο μπουζούκι ο αξέχαστος αγαπημένος μου φίλος Γιώργος Στρατέλος.". Αρχειο/σχόλιο από Giannis Bournelis

Μπουζούκι Γιώργος Στρατέλος και κιθάρα τραγούδι Κώστας Βολιώτης, 1968 -σκηνή από Ελληνική ταινία ΔΕΣ ΕΔΩ

Νίκος Ξανθόπουλος τραγούδι και Γιώργος Στρατέλος μπουζουκι.

Στρατέλος με Τσιτσανη

Στρατέλος με Χριστακη

Στρατέλος με Μπιθικωτση
Στρατέλος με Γιωργο Μαρινο

Στρατέλος με Μιχάλη Βιολάρη

Στρατέλος με Μιμη Παπαϊωάννου.


Στρατέλος με Θεμη Αδαμαντιδη, Μπουρνελη και Βιολάρη.


ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ...

Εδω στο βιντεο, ο Γιώργος Στρατέλος ζωντανά στην Συρία(!) το 1984, ρίχνεις τις πενιές του!.Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος