Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ & ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (+ Σπάνια από Μανώλη)

Liolios & Agelopoulos
Μια φωτογραφία!, δυο αφιερώματα!!..
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ & ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΤΟΥΣ!!!


α) Αφιερωμα στον Β. Λιόλιο
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ "εν δράση!"
Ο Νίκος Κουρτσίδης, με τον Βαγγέλη Λιόλιο, σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, την δεκαετία του '70..


Λιόλιος

Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1956. Σε μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι (αριστερόχειρας), μεγάλος παίχτης!!.-Σε ηλικία 15 χρονών δουλεύει επαγγελματικά σε μεγάλα μαγαζιά της πόλης ως πρώτο μπουζούκι , και συνοδεύει μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως: Σ. Διονυσίου, Μ.Λίντα, Λ. Διαμάντη, Τ.Βοσκόπουλο, Π.Πάνου, Γ.Ζαμπέτα, Γ .Πάριο, Κ. Γκραίη, Δούκισα, Μ.Μητσιά, Μ.Αγγελόπουλο, Γ.Πουλόπουλο, Γ.Νταλάρα, Χ.Αλεξίου κ.α.
 * Το 1973 Συνοδεύει την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι "Χωρίς δεκάρα" και το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι "Συννεφιασμένη Κυριακή" στη βράβευση του Τσιτσάνη για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι..
Πιθανότατα στα τέλη τής δεκαετίας τών '70ς. (σε κάποιο κέντρο τής Θεσσαλονίκης;). Στα Μπουζούκια ζωγραφίζουν οι: Βαγγέλης Λιόλιος και Δημήτρης Χιονάς!, ενώ ο Βλάσης Λιάτης (πίσω) παίζει τύμπανα.

Όλη η μπάντα τών μουσικών τού Νίκου Παπάζογλου σε ποζάτη φωτογράφηση - (στο διάλλειμμα από κάποια πρόβας), πριν από την συναυλία - (από τις αρκετές καλοκαιρινές συναυλίες τού 1998) τον Αύγουστο(;) εκείνης τής χρονιάς, στον Λυκαβηττό..
*Οι αναγνωρίσιμοι: Νίκος Παπάζογλου - (καθιστός, 3ος από δεξιά), Δημήτρης Μυστακίδης - (καθήμενος, 1ος από αριστερά), Βαγγέλης Λιόλιος - (ο αριστερόχειρ μπουζουξής) και δίπλα του ο έτερος μπουζουξής Παναγιώτης Κουτσούρας. *Πρώτος αριστερά με την άσπρη ηλεκτρική κιθάρα ο Νίκος Ντουνούσης!, - είχε το γκρουπ "Nick and the backbone".

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΕΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓ. ΛΙΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Ν. ΚΟΥΡΤΣΙΔΗ.

Το δεξί χέρι του Νίκου Παπάζογλου
Το 1982 γνωρίζει τον Νίκο Παπάζογλου όπου ξεκινάει μια συνεργασία με συναυλίες αλλά και δισκογραφία...
 Το 1984 ανοίγει το δικό του στέκι τη «Μουσική Ταβέρνα Λιόλιος» μαζί με τη σύζυγο του σπουδαία τραγουδίστρια Φωτεινή Κοφινά. Κυκλοφορεί το 1988 ο δίσκος του Βαγγέλη Λιόλιου «Οργανάκι» που ερμηνεύει η Φωτεινή Κοφινά και ο δίσκος «Μουσικά θέματα» με σόλο μπουζούκι τον Βαγγέλη Λιόλιο αλλα και αλλα!..
*Περισσότερα στον επίσημο ιστότοπο του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Βαγγέλη Λιόλιου www.vagelisliolios.gr
 
ΒΑΓΓ. ΛΙΟΛΙΟΣ - Ν. ΚΟΥΡΤΣΙΔΗΣ- Γ. ΚΟΙΝΟΥΣΗΣ- ΔΗΜ . ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΟΣΜΑΣ

1977-1978, σε κάποιο κέντρο της Λάρισας. Ο Βαγγέλης Λιόλιος με το μπουζούκι του και ο Πάνος Τσαβουσάκης στην τζαζ.

Ετος 2014 /  ΕΝΑΣ Κ' ΕΝΑΣ!!!
Δράμαλης, Μαυρόπουλος, Τσιβγούλης, Λιόλιος, Στεργίου, Νικολόπουλος, Χιονάς, Βύζας και στην κιθάρα ο Κώστας Τσεκούρας

·♫·♪¸¸♩··♬ ♫··♪¸¸♩ ··♬♫·¯·♪¸¸♩··♬ ♫·¯·♪¸¸♩··♬♫··♪¸¸♩··♬


β) Αφιερωμα στον Μ. Αγγελόπουλο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ "Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ"
Μανώλης Αγγελόπουλος
(Καβάλα, 8 Απριλίου 1939 - Λονδίνο, 2 Απριλίου 1989)
Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1939 στην Καβάλα. Ήταν το πρώτο παιδί της μητέρας του Ερασμίας που τον γέννησε σε ηλικία 20 χρονών και του πατέρα του, Ηλιακού Αγγελόπουλου. Είχε έναν μικρότερο αδελφό, τον Λεύτερη. Από παιδί γύρισε όλη την Ελλάδα μέσα σε ένα τροχόσπιτο. Ο γονείς του ήταν Αθίγγανοι. Ο μικρός Μανώλης τραγούδαγε στο μεγάφωνο του αυτοκινήτου πουλώντας την πραμάτεια, επειδή οι γονείς του ήταν πλανόδιοι πωλητές. Λόγω του χαμού του πατέρα του, σε ηλικία 13 ετών, προσπάθησε να βοηθήσει την οικογένειά του δουλεύοντας σε διάφορα κέντρα διασκέδασης κοντά στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και στα Πετράλωνα, όπου έμενε με την οικογένειά του. Το ταλέντο του δεν άργησε να ανακαλυφτεί...
Μανώλης Αγγελόπουλος
Η πρώτη του ηχογράφηση έγινε το 1958 στο τραγούδι "Μάνα μου εγώ πεθαίνω" Σύνθεση Β. Καραπατάκη σε Στίχους Χ. Κολοκοτρώνη. Κατά τη δεκαετία του '60 έγινε ευρύτερα γνωστός καθώς τραγουδούσε τραγούδια για τον προσφυγικό ελληνισμό και τα εξωτικά μέρη. Η μουσική του έχει επιδράσεις από την ελληνική λαϊκή μουσική, από την μουσική των Ρομά και από την αραβική μουσική, και συγκεκριμένα το τσιφτετέλι.
Μανώλης Αγγελόπουλος
Συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Μανώλης Χιώτης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιώργος Μητσάκης και άλλους και κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι τα τραγούδια «Τα μαύρα μάτια σου», «Τσιγγάνας Γάλα», «Όσο αξίζεις εσύ», «Καλή τύχη», «Η διπρόσωπη», «Πήρε φωτιά η Καλαμαριά», «Τη βαρέθηκε η ψυχή μου», «Μολυβιά», «Ριχ΄ τε στο γυαλί φαρμάκι», «Ανέβα στο τραπέζι μου», «Με τι καρδιά», καθώς και πολλά άλλα τραγούδια του μουσικοσυνθέτη Αριστείδη Καραδούκα από το Μεγαλοχώρι Πλωμαρίου Λέσβου.
 Ο Μανώλης Αγγελόπουλος πέθανε στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου του 1989, έπειτα από ανεπιτυχή επέμβαση σε νοσοκομείο του Λονδίνου..


από αριστερά: Μπάμπης Μπακάλης, Σταύρος Καμπάνης, Μανώλης Αγγελόπουλος κ.α 1961 στο κέντρο "Ντελλις".
Αγγελόπουλος - Καμπάνης - 1961 κέντρο "ΝΤΕΛΛΙΣ"
ΣΤΕΛΑΡΑΣ, ΜΑΡΙΝΕΛΑ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! ΗΤΑΝΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ,!!!!
ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ !!!
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΣΣΑΒΟΣ"
ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ!!! ..

ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ (Αγγελόπουλος, Σπάνια κομμάτια)
*Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ Ή ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ!, ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ!!!
(7 κομμάτια) ΕΔΩ ---> PLAYLIST <--- *


(ΗΠΑ) ΑΜΕΡΙΚΗ 1980 Μανώλης Αγγελόπουλος, Απόστολος Νικολαΐδης
+

Στίχοι/Μουσική: Γιώργος Λαύκας, 1959 ~ Ερμηνεία: Μανώλης Αγγελόπουλος ~ Δίσκος: His Master's Voice, 78 Στροφές AO 5569 (OGA 2895) ~ Κυκλοφόρησε στις 18 Ιουλίου 1959. *Συνοδεία Λαϊκής Ορχήστρας / Διεύθυνσις: Γιώργος Λαύκας (μπουζουκι) Ζεϊμπέκικος.  *Και σε (HMV) 45 στροφών, 7PG 2592 (7XGA 284).  {Και σε ODEON 45-HGRA 513} . "Η ξενιτειά" (Γ. Λαύκα)

Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος