Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Γιώργος Προπατορίδης "Καμπουρέλος" & Σωκράτης Θεοδωρίδης


Γιώργος Προπατορίδης "Καμπουρέλος" 
 Ένας άλλος μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Προπατορίδης, γνωστός και ως Καμπουρέλος. Γεννήθηκε το 1927 ..

Ο Καμπουρέλος το 1955 με '65 (την χρυσή εποχή του λαϊκού τραγουδιού!) είχε συνεργαστεί με τα περισσότερα μεγάλα ονόματα του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, Βασίλη Τσιτσάνη (συνεργάστηκε μαζί του επί πέντε χρόνια), Γιάννη Παπαϊωάννου, Τάκη Μπίνη, Σωτηρία Μπέλλου, Στέλιο Καζαντζίδη, Απόστολο Καλδάρα, Μανώλη Αγγελόπουλο, Χασκίλ, Βίκυ Μοσχολιού, Δημήτρη Στεργίου, Νίκο Μαύρο, Πόλυ Πάνου κ.α!. 


Ο Γιώργος Καμπουρέλος είχε εμφανιστεί και στο εξωτερικό, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Νότια Αφρική, Λίβανο, Αυστραλία κ.α!
Στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον φίλο του δεξιοτέχνη, επίσης Θεσσαλονικιό Σωκράτη Θεοδωρίδη (1938-2019) αποτέλεσαν ένα από τα δυνατά ζευγάρια μπουζουξήδων στο πάλκο για σχεδόν σαράντα χρόνια "Σωκράτης και Καμπουρέλος". Μαζί τους επί σειρά ετών τραγουδούσε η ρεμπέτισσα της Θεσσαλονίκης Λιλή Βαλαβάνη "Σαλονικια" .. Οι τρεις τους ηχογράφησαν το 1987 έναν συλλεκτικό δίσκο με παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια!   - Έφυγε από τη ζωή της 4 Μαΐου το 2007 σε ηλικία 80 ετών. (άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο)


Ο Μίγκος, ο Γρηγόρης ο κιθαρίστας, ο Γιώργος Προπατορίδης, ο Σωκράτης και, πίσω, ο Πολ ο κεφάτος στην "Βεντέτα" της Θεσσαλονίκης (1967)
+Κειμενο/αφιερωμα (στο fb) του μπουζουξη Γιωργου Νταλλη στον πρόσφατα θανόντα Σωκράτη Θεοδωρίδη: ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ (15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019) ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 81 ΕΤΩΝ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΞΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ.. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ALTER EGO TOY ΜΠΟΥΖΟΥΞΗ ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΛΗ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ ΓΕΝΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΛΚΑ ΤΗΣ <<ΒΕΝΤΕΤΑΣ - ΡΕΜΕΤΖΟ - ΝΟΝΟΣ - ΣΠΗΛΙΑ - ΚΑΛΥΒΑ>> ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ <<ΜΙΝΟΥΙ>> ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ MUST ΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΤΙΣ 10ΕΤΙΕΣ 80 ΚΑΙ 90. ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΤΑΞΙΜΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ << ΜΙΝΟΥΙ>> ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΤΑΞΙΜΙΑ ΤΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ - ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΙΛΗΣ.

Με το λαϊκό συγκρότημα του Τσανάκα και Μίγκου (Θεσσαλονίκη, 1961)


"Σωκράτης και Καμπουρέλος" στα μπουζούκια
Δεκ: '60 ..

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΚΟΜΗ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΔΗΣ (ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΟΣ), Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΣΑ ΞΑΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΎ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ!! ..


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΟΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΜΑΓΔΑ ΡΕΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ - 1966

Ο Γιώργος "Καμπουρέλος" δίπλα από τον Γιαννη Παλαιολογου


ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ ...

"Η ΣΟΥΠΙΑ" ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΟΣ κεντρο "ΜΙΝΟΥΙ" Θεσσαλονίκη 1988

+ τραγούδι από τον Σωκράτη Θεοδωρίδη "Ο βαρώνος" <--

Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος