Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Θοδωρής Καμπουρίδης " Θεοδωράκης "

"Ο εντεκάχρονος βιρτουόζος του μπουζουκιού Θεοδωράκης" ('63-'64)
Kabouridis Thodoris / Καμπουρίδης Θοδωρής, από το Μακρύγιαλο Πιερίας -Κορυφαίος! πρώτης γραμμής παιχταράς και συνθέτης της δεκαετίας '60, '70 και μετά!..
Υπήρξε "παιδί-θαύμα", αριστερόχειρες! με δυνατή πενιά! Χρόνια στο πάλκο και στην πίστα σε Ελλάδα άλλα και εξωτερικό...
Τραγούδια του/επιτυχίες έχουν τραγουδήσει οι: Μανώλης Αγγελόπουλος, Στέλιος Καζαντζίδης, Στράτος Διονυσίου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Θέμης Αδαμαντίδης, Λευτέρης Πανταζής, Ελένη Βιτάλη, Βασίλης Παϊτέρης, Ηλίας Κλωναρίδης, Αντύπας, ο Γιάννης Ντουνιάς με το γνωστο "Να σε ζηλεύουν πιο καλά" (Όταν έχουν την ανάγκη σου) κ.α!

Σπάνια φωτογραφία. Ο 7χρονος ερασιτέχνης (ακόμη) μπουζουξης Θεόδωρος Καμπουρίδης υποδέχεται τον Στέλιο Καζαντζίδη στον Μακρύγιαλο Πιερίας (χωριό γέννησης τού μικρού Θοδωράκη), πιθανότατα το 1959 (ή το 1960;).. Αρκετά χρόνια αργότερα αυτή η συνεύρεση θα εξελιχθεί σε συνεργασία μέσα σε στούντιο ηχογράφησης..!!!.


Δημήτρης Βύζας και Θόδωρος Καμπουρίδης
"ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

Εγκαίνια "Φαληρικόν", τέρμα Τζιτζιφιές (Ακτή Ποσειδώνος 43) Δ/δις Ιωάννη Μαργωμένου - 14 Μαΐου 1971. Περπινιαδης - Αγγελοπουλος - Τοπαλης κ.α. *Μπουζούκια: Αφοι Βαμβακάρη (Στέλιος και Δομένικος) και Θεοδωράκης (Καμπουριδης!)
Ο Μανωλης Αγγελοπουλος τραγουδά μαζί με τον Joe Dassin και ο Θοδ.Καμπουριδης στο μπουζούκι!

1975, στο κέντρο '' Δειλινά '' (Θεσσαλονίκης) Το πρώτο όνομα του κέντρου είναι η Μαίρη Πέττα - (στο κέντρο) και η ανερχόμενη Κατερίνα Στανίση!. Πρώτο μπουζούκι παίζει ο - (αριστερόχειρ) Θόδωρος Καμπουρίδης! 
Νυχτερινή διασκέδαση στα '80. Θεόδωρος Καμπουρίδης, μαζί με τον '' δεύτερο του πατέρα '', τον Μανώλη Αγγελόπουλο και την εκλεκτήν συντροφίαν τους, απολαμβάνουν..!!!
Στο στούντιο ηχογράφησης, εν έτει 1975 (πιθανότατα).. 6 άνθρωποι, οι 3 όμως αναγνωρίσιμοι με την 1η ματιά: ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Αντώνης (Νάκης) Πετρίδης και ο μπουζουκίστας τού Μανώλη, Θεόδωρος Καμπουρίδης.. οι οποίοι βρίσκονται πάνω από την θρυλική '' Φαρφίσα ''.
Δεκ. '70 . Ο Μανώλης Αγγελόπουλος, μαζί με τα πολυβόλα Θεόδωρο Καμπουρίδη και Γιάννη Παλαιολόγου!!
*Ο Καμπουρίδης ηταν κουμπάρος με τον Παλαιολόγου!.. αυτό τα λέει όλα!!!!
Με τον στιχουργό Λευτέρη Χαψιάδη και Στέλιο Καζαντζίδη. - Ο Καζαντζίδης είχε 11 με 12 χρόνια να τραγουδήσει και επανήλθε με τον “Δρόμο της Επιστροφής” (Φεβρουάριος 1987) με 6 τραγουδια σε στιχους Λευτέρη Χαψιάδη και μουσικη Θόδωρου Καμπουρίδη
Με Στελαρα Καζαντζίδη
Όλα τα 'πολυβόλα' μαζί, Δράμαλης, Καμπουρίδης, Παλαιωλογου και ο Γιαννης Ντουνιας! (και ενας φιλος απο Αμερικη).
Ο εντεκάχρονος βιρτουόζος του μπουζουκιού Θεοδωράκης (Καμπουρίδης) στο κέντρο "Καλαμιτσα", Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκη (1963 με '64;) και ο Σταύρος Γραμματικόπουλος (ποιητής του πάλκου και γνωστός κομφερασιέ: παρουσιαστής ψυχαγωγικού προγράμματος με ανέκδοτα και αστεία ανάμεσα στα διάφορα νούμερα επιθεώρησης κ.α την τη δεκαετία του '50 - '60).
*Στο κέντρο "Καλαμίτσα" έγινε το "ξεκίνημα" του Καμπουρίδη και του Δημήτρη Βύζα!!

Θοδωρής Καμπουρίδης " Θεοδωράκης "

Θόδωρος Καμπουρίδης και Φωτεινή Μαυράκη

ταξιμια για όλα τα γούστα!

- Μακαρι ο Στελάρας να έλεγε περισσοτερα τραγούδια του Καμπουρίδη!. Εκπληκτικός παικτης αλλά και συνθετης!!!! ένα δείγμα των ικανοτήτων του ως συνθέτη


+ εδώ παίζει live ένα δικό του ορχηστρικό κομμάτι!!

Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος