Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Θοδωρής Καμπουρίδης " Θεοδωράκης "

Θοδωρής Καμπουρίδης
"Ο εντεκάχρονος βιρτουόζος του μπουζουκιού Θεοδωράκης" αποκόμματα εφημερίδας, (1963 με '65)

Thodoris Kabouridis  / Θοδωρής Καμπουρίδης, γεννήθηκε το 1952, στο Μακρύγιαλο Πιερίας!. -Κορυφαίος!, πρώτης γραμμής παιχταράς και συνθέτης της δεκαετίας του '60 με '80 και μετά!..

Υπήρξε "παιδί-θαύμα", αριστερόχειρας! Άρχισε να παίζει μπουζούκι την αρχή της δεκαετίας του εξήντα.. (10 ετών έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση!) Χρόνια στο πάλκο και στην πίστα σε Ελλάδα άλλα και εξωτερικό. Δυνατή πενιά!!
Τραγούδια του/επιτυχίες έχουν τραγουδήσει οι: Μανώλης Αγγελόπουλος, Στέλιος Καζαντζίδης, Στράτος Διονυσίου, Καίτη Γκρέυ, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Θέμης Αδαμαντίδης, Λευτέρης Πανταζής, Βασίλης Παϊτέρης, Ηλίας Κλωναρίδης, Πολυς Κερμανιδης, Φωτεινη Μαυρακη, Αντύπας, Ελένη Βιτάλη, ο Γιάννης Ντουνιάς με το γνωστό "Να σε ζηλεύουν πιο καλά" (Όταν έχουν την ανάγκη σου) κ.α!

Σπάνια φωτογραφία. Ο 7χρονος ερασιτέχνης (ακόμη) μπουζουξης Θεόδωρος Καμπουρίδης υποδέχεται τον Στέλιο Καζαντζίδη στον Μακρύγιαλο Πιερίας (χωριό γέννησης τού μικρού Θοδωράκη), πιθανότατα το 1959.. Αρκετά χρόνια αργότερα αυτή η συνεύρεση θα εξελιχθεί σε συνεργασία μέσα σε στούντιο ηχογράφησης..!!!.


Κεντρο διασκεδασης ΦΑΡΙΝΤΑ στη Μενεμενη Θεσσαλονίκης. Δάσκαλος και μαθητής 1965 Μανώλης Μώραλης και Καμπουριδης!. Γράφει ο Θοδωρής Καμπουρίδης μαζι με την φωτο: " ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ο άνθρωπος που με πρωτοανέβασε στο πάλκο, Ένας καλός ανθρωπος μεγάλος τραγουδιστής και δάσκαλος!.."

Βύζας και Καμπουρίδης "ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"
[Θεσσαλονικη 1966, κεντρο 'Δειλινα' (Γιαννικος Μωυσης), Δημητρακης Βυζας - Θοδωρακης Καμπουριδης. Στην φωτογραφια φαινεται η γνωστη τραγουδιστρια Θαλεια! *Αρχειο Δημητρης Βυζας]

Ο 12χρονος βιρτουόζος "Θοδωράκης" Καμπουρίδης παίζει και τραγουδάει στην ΝINA δυο δικές του συνθέσεις σε δίσκους 45 στροφών.. (1964).

Ο Θοδωρής Καμπουρίδης με την αδελφή του Αφροδιτη Φαρακαση το 1967. *Αρχείο Θοδωρας Φαρακασης.

Ο μικρός -άλλα δυνατός παίχτης- "Θεοδωράκης" Καμπουρίδης με τον άρχοντα Μανώλη Αγγελοπουλο (1968).
Στον Καναδά, πρόβα ο Θοδωρής Καμπουρίδης με τον Κώστα Φιλιππαίο στο Τορόντο, περίπου το 1968 -69. *Αρχειο Κώστας Φιλιππαίος.

Ο Θοδωρής Καμπουρίδης Κώστα Φιλιππαίο στο ακορντεον περίπου το 1968 -'69 στο Τορόντο του Καναδά, σε μια συναυλία σε διάσημο κινηματογράφο. *Αρχειο Κώστας Φιλιππαίος Τορόντο Καναδάς.
Θοδωρης Καμπουριδης, 1970,  "Καν-Καν" Θεσσαλονίκης.


Θοδωρής Καμπουρίδης και Αγγελοπουλος στο στούντιο της "ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ" (1971)

Η πορεία του σημαδεύτηκε από την πολύχρονη συνεργασία του με τον Μανώλη Αγγελόπουλο. "Δεύτερος πατέρας" του -όπως λέει και ο ίδιος ο Καμπουρίδης- ο Μανώλης Αγγελόπουλος!, άλλα και πολύτιμος συνεργάτης του!.
~ Μερικά τραγούδια του που τραγούδησε ο Μανώλης: Όταν ακούω νύχτα τη βροχή, Εγώ τρελάθηκα, Αυτή η κυρία, Τσιγγάνας γάλα, Ήρθες πάνω στην ώρα, Φοβάμαι να γελάσω, Πήρε φωτιά η Καλαμαριά, Γλέντα κόσμε, Μας χωρίζει η ζωή, Μια φωνή δικαιοσύνης, Δεν ξεχνάω τα βράδια μας, Βαρδάρης, Ανατολίτισσα, Δεν ξέρω αν σ΄ αγαπώ, Μην κλαις σαν παιδί, Τα σφάλματά σου, Το μαχαίρι της αγάπης, Κατηγόρησαν εμένα, Με τι καρδιά κ.α

Εγκαίνια "Φαληρικόν", τέρμα Τζιτζιφιές (Ακτή Ποσειδώνος 43) Δ/δις Ιωάννη Μαργωμένου - 14 Μαΐου 1971. Περπινιαδης - Αγγελοπουλος - Τοπαλης κ.α. *Μπουζούκια: Αφοι Βαμβακάρη (Στέλιος και Δομένικος) και Θεοδωράκης (Καμπουριδης!)
Ο Μανωλης Αγγελοπουλος τραγουδά μαζί με τον Joe Dassin και ο Θοδ. Καμπουριδης στο μπουζούκι!

1975, στο κέντρο '' Δειλινά '' (Θεσσαλονίκης) Το πρώτο όνομα του κέντρου είναι η Μαίρη Πέττα - (στο κέντρο) και η ανερχόμενη Κατερίνα Στανίση!. Πρώτο μπουζούκι παίζει ο - (αριστερόχειρ) Θόδωρος Καμπουρίδης! 
Στο στούντιο ηχογράφησης, εν έτει 1975 (πιθανότατα).. 6 άνθρωποι, οι 3 όμως αναγνωρίσιμοι με την 1η ματιά: ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Αντώνης (Νάκης) Πετρίδης και ο μπουζουκίστας τού Μανώλη, Θεόδωρος Καμπουρίδης.. οι οποίοι βρίσκονται πάνω από την θρυλική '' Φαρφίσα ''.

Νυχτερινή διασκέδαση στα '80, ο Θεόδωρος Καμπουρίδης μαζί με τον ''δεύτερο του πατέρα" του Μανώλη Αγγελόπουλο και την εκλεκτήν συντροφίαν τους, απολαμβάνουν..!!!
Δεκ. '70 . Ο Μανώλης Αγγελόπουλος, μαζί με τα πολυβόλα Θεόδωρο Καμπουρίδη και Γιάννη Παλαιολόγου!!
*Ο Καμπουρίδης ηταν κουμπάρος με τον Παλαιολόγου!.. αυτό τα λέει όλα!!!!

Αγγελόπουλος , Καμπουρίδης - Στην "Νεράιδα" Θεσσαλονίκη.


Με τον στιχουργό Λευτέρη Χαψιάδη και Στέλιο Καζαντζίδη. - Ο Καζαντζίδης είχε 11 με 12 χρόνια να τραγουδήσει και επανήλθε με τον “Δρόμο της Επιστροφής” (Φεβρουάριος 1987) με 6 τραγουδια σε στιχους Λευτέρη Χαψιάδη και μουσικη Θόδωρου Καμπουρίδη
Με Στελαρα Καζαντζίδη

Καζαντζίδης - Καμπουρίδης 1987 - MINOS για τον δίσκο "Ο δρόμος της επιστροφής"

* Μετά από 12 χρόνια '' σιωπής '' ο Στέλιος Καζαντζίδης ξαναμπαίνει στο στούντιο - (Μάρτιος 1987) για να πει 13 τραγούδια σε έναν δίσκο που είχε για τίτλο του '' Ο δρόμος τής επιστροφής ''..
** Ο στενός φίλος και κουμπάρος του Νίκος Τζανιδάκης, ο εταιριούχος Μάκης Μάτσας, η '' φωνή '', ο συνθέτης Βασίλης Βασιλειάδης και ο αριστερόχειρ μπουζουκίστας και συνθέτης Θόδωρος Καμπουρίδης απαρτίζουν μέρος τών συντελεστών τού δίσκου και ο οποίος στο σύνολο του είχε 15 μουσικούς..
*** Ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας Βασίλης Ηλιάδης - (+ μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς, ούτι, λαούτο), Γιάννης Παλαιολόγου - (μπουζούκι), Θεόδωρος Καμπουρίδης - (μπουζούκι, ούτι, σάζι), Παναγιώτης Στεργίου - (μπουζούκι), Χρήστος Ζερμπίνος - (πλήκτρα / ακκορδεόν) και Γιώργος Ιωαννίδης - (ακκορδεόν), Λευτέρης Ζέρβας και Νίκος Χατζόπουλος - (βιολί), Αντώνης Γούναρης - (κιθάρες), Γιάννης Σαρόγλου και Παύλος Διαμαντόπουλος - (μπάσσο), Γιώργος Μεταλληνός και Τάκης Μητσόπουλος - (ντραμς), Γιώργος Ροϊλός και Σπύρος Λιβιεράτος - (κρουστά)..
**** Στίς διφωνίες βοήθησαν οι: Λίτσα Διαμάντη - (2), Χάρις Αλεξίου, Μαριάννα Νάσιου, Θέμης Αδαμαντίδης και Γιάννης Πάριος.. ***** 5 οι συνθέτες: Βασίλης Βασιλειάδης - ('' Β-Β '' - 5), Ελευθέριος Τσαγκάρης - (Τσαγκαράκης - 1), Γιάννης Πάριος - (2), Θεόδωρος Καμπουρίδης - (4) και Γιάννης Παλαιολόγου - (1)..
****** 4 οι στιχουργοί: Λευτέρης Χαψιάδης - (5), Λούλα Παπαγιαννοπούλου - (σύζυγος τού '' Β-Β '' - 5), Γιάννης Πάριος - (2) και Ελευθέριος Τσαγκάρης - (1)..
******* Ο δίσκος - (που ήταν αφιερωμένος στην μάνα του την Γεσθημανή) πούλησε - (τουλάχιστον) 150.000 αντίτυπα, έγινε χρυσός και πλατινένιος και 2 τραγούδια του - (πιθανότατα) θα μείνουν διαχρονικά στα αυτιά τού Ελληνικού κοινού: '' Εγώ είμαι αετός '' και '' Το δικό σου αμάρτημα '' - (παρότι εκείνη την εποχή ακούστηκαν τα περισσότερα τραγούδια τού δίσκου)..
******** Την παραγωγή τού δίσκου έκανε ο Αχιλλέας Θεοφίλου.. (πληρ. κειμενο: Γεώργιος Ζγούρας).

Όλα τα 'πολυβόλα' μαζί, Δράμαλης, Καμπουρίδης, Παλαιωλογου και ο Γιαννης Ντουνιας! (και ενας φιλος απο Αμερικη).
Ο εντεκάχρονος βιρτουόζος του μπουζουκιού Θεοδωράκης (Καμπουρίδης) στο κέντρο "Καλαμιτσα", Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκη (1963 με '64;) και ο Σταύρος Γραμματικόπουλος (ποιητής του πάλκου και γνωστός κομφερασιέ: παρουσιαστής ψυχαγωγικού προγράμματος με ανέκδοτα και αστεία ανάμεσα στα διάφορα νούμερα επιθεώρησης κ.α την τη δεκαετία του '50 - '60).
*Στο κέντρο "Καλαμίτσα" έγινε το "ξεκίνημα" του Καμπουρίδη και του Δημήτρη Βύζα!!

Θοδωρής Καμπουρίδης " Θεοδωράκης "

Θόδωρος Καμπουρίδης και Φωτεινή Μαυράκη

Θοδωρής Καμπουρίδης, Μακης Χριστοδουλοπουλος, Μακης Μπεκος κ.α - Μελβούρνη (2006).

ταξιμια για όλα τα γούστα!

- Μακαρι ο Στελάρας να έλεγε περισσοτερα τραγούδια του Καμπουρίδη!. Εκπληκτικός παικτης αλλά και συνθετης!!!! ένα δείγμα των ικανοτήτων του ως συνθέτη


+ εδώ παίζει live ένα δικό του ορχηστρικό κομμάτι!!

Θοδωρής Καμπουρίδης 2018





Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος