Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΤΑΣ "ΚΩΤΣΑΡΙΚΟΣ" 1949 - 2016

Κωστας Τσιατάς / Kostas Tsiatas 
Άμφισσα δεκ: '90
μπουζούκι Σπυρος Σταμουλης , μπαγλαμά Κ. Τσιατας "Κωτσαρικος"
ΤΣΙΑΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ  
Ο ρεμπέτης Κωστας Τσιατάς (στην Πάτρα γνωστός και με το παρατσούκλι "Πρεζάκιας") ήταν ακόμα ένας δυνατός ερμηνευτής του ρεμπέτικου και βιρτουόζος του μπαγλαμά!. 
Γεννήθηκε στα Τρόπαια Αρκαδίας το 1949
Έφυγε από κοντά μας, (μετά από μάχη με ασθένεια) για το "πάλκο των αγγέλων" το βράδυ της Τρίτης 23 Αυγούστου του 2016.
Εμείς, στην περιοχή μας τον φωνάζαμε με το παρατσούκλι "Κωτσαρίκος"! (Έχει πάρει γυναικά από την Τοπολια (ή Ελαιώνας) ένα χωρίο πιο πέρα απ την Άμφισσα).. Καλό Παράδεισο Κωστα!



Έχει κάνει συνεργασίες-φίλιες με πολλούς μεγάλους του ρεμπέτικου!. Με τον Ιορδάνη Τσομίδη, από Αμερική οπού είχε πάει. (τον φιλοξενούσε & στο σπίτι του στην Πάτρα). Σε ένα σόλο του Τσομίδη τον σιγοντάρει με μπαγλαμά ο Τσιατάς! Έχει συνοδεύσει (νέος ακόμα!) την μεγάλη Ρόζα Εσκενάζυ στην τελευταία εμφάνιση στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 1977. Γνώρισε και έπαιξε και με τον άλλον μεγάλο Γκόγκο ή Μπαγιαντέρα, τον Σπύρο Καλφόπουλο, τον Γιάννη Μωραΐτη, Θυμιο Στουραΐτη κ.α!.
*Αφιερωμένο στον ρεμπέτη "Κωτσαρηκο" Τσιατά!
από την σελίδα MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!! (fb)

Η κηδεία του έγινε την Πέμπτη 25 του μήνα στο Α’ νεκροταφείο Πατρών.

Ο Μπάμπης Τσέρτος έγραψε σχετικά:
«Έφυγε δυστυχώς ο Κώστας από τα Τρόπαια, ο άνθρωπος που μ’ έμαθε να ακούω και να αγαπώ το Ρεμπέτικο και που μου γνώρισε, λίγο μετά την δικτατορία, όλους τους εξαιρετικούς μουσικούς - τραγουδιστές, που δραστηριοποιούντο στην Πάτρα με κορυφαίο τον Μπάμπη Γκολέ! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!».

ΧΑΡΑΜΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ τέλη 1982. Πρίν γίνουν "Τα Παιδιά από την Πάτρα" .. κάνανε συναυλίες με τον Μπάμπη Γκολέ, Βαγγέλης Δεληκούρας, με μπαγλαμά ο Κωστας Τσιατάς (Πρεζάκιας ή Κωσταρίκος), ο μακαρίτης Παναγιώτης Μανωλάκος, ο Λάμπρος Καρέλας και ο Νίκος Φορλιδας (φωτογραφία του μουσικου Νίκου Φορλίδα).

Στο νυχτερινό κέντρο «Χάραμα» στην Πάτρα, που βρισκόταν στην Οβρυά. "Τα παιδιά από την Πάτρα", όταν ξεκίνησαν, μαζι με τον ρεμπέτη Γιώργο Ξηντάρη και Κώστα Τσιατά.

Ο Κωστας Τσιατάς "Κωτσαρικος", ο Θύμιος Στουραίτης, ο Γιάννης Λεμπέσης κ.α. Από τηλεοπτικό μουσικό πρόγραμμα, του '90. *Δες το Βίντεο ΕΔΩ <--

Τσιατάς, Στουραίτης, Λεμπέσης
Κωστας Τσιατάς "Κωτσαρικος"

Η φωτογραφία είναι το 1991-'92 στα "Ρεμπέτικα" στην οδος Κάρπου στο Νέο Κόσμο Κωστας Τσιατάς "Κωτσαρικος". (φωτο από τον Π.Β στο fb)

Περασμένα μεγαλεία για την νυχτερινή ζωή του τόπου μας, στα μπουζούκια στην Άμφισσα. Στο νυχτερινό κέντρο "ΧΑΒΆΗ". Δεκαετία του 1990. Μπαγλαμά Κώστας Τσιατάς "Κωτσαρίκος", κιθάρα Θύμιος Κουφαάλης, μπουζουκι Ηλίας Ντόσκας, μπάσο Θοδωρής Μπέσιος, πλήκτρα Ανδρέας Ζησόπουλος. [Φωτο απο Δημήτρης Στρέμπελας]

κέντρο "ΧΑΒΆΗ" στην ΆΜΦΙΣΣΑ 1992..




Κώστας Τσιατάς "Κωτσαρίκος"




Σερνικάκι Φωκίδας, στην ταβερνα "Κελαρι". Κώστας Τσιατάς και Γ. Σκορλετος (μπουζούκια), Θ. Κοντογεωργος (κιθαρα), Γ. Σταμουλης (κρουστα). 29/11/2014
Γιαννης Σκορλετος και Κώστας Τσιατάς




+ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΒΙΝΤΕΟ ..

Μια Κυριακή στη φυλακή Κώστας Τσιατάς (Κωτσαρίκος) live 


+





♬♭♬ ♪ ♭♪ ♬ Κώστας Τσιατάς songs ♬♭♬ ♪ ♭♪ ♬

Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος