Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

"Αφανείς λαϊκοί μουσικοί" Μιχαήλ Θεοδώρου

Δεκ: '60 Αμερική, ο Κύπριος δεξιοτέχνης!
Michail Theodorou (Μιχαήλ Θεοδώρου)
Άγνωστος στην Ελλάδα, Κύπριος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού που έφυγε από την Κύπρο μαζί με την τραγουδιστρια Τούλα Μοντέζ το 1960, για να εγκατασταθεί στην Αμερική όπου και ηγήθηκε των ηχογραφήσεων με την "COMPANIA AMERICA". Δούλεψε (στην Αμερική) και με τον Λευτέρη Τσαγκάρη, τον Ανέστο Αθανασίου τον Νικο Καλλεργη κ.α. Το '66 πέρασε από την Ελλάδα και συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς.. οπως στo κεντρο "ΝΗΣΟ ΥΔΡΑ" με τη Σωτηρία Μπέλλου και τον Δημήτρη Ρουμελιώτη (λίγο πριν φύγει και αυτός, για Αμερική).


- Από δίσκο LP " In An Athenian Tavern "
μαζί με Σωτηρη Καλυμνακη, Χαλιγιαννη στο κλαρίνο και άλλους!
(Records New York City, NY)
Παναγιώτης Χαλιγιάννης στο κλαρίνο, ο Γιαννιτόπουλος Βάγιας στο βιολί, ο Μιχαήλ Θεοδώρου στο μπουζουκι κ.α στο Αμερικα!. Δίπλα του η *Τούλα Μοντέζ.


"GREEK NIGHT CLUB HITS" [LP] (P&C RECORDS PC11, NEW YORK CITY). With: Soula Farah (Vocal), Giannis Vagias (Violi), Mixalis Thodorou (Bouzouki), Nikos Kalergis (Guitar), Toula Thodorou (Vocal), Panayotis Haliyianis (Klarino), Giannis Skoufaras (Accordion), Avram Trabouka (Vocal).
*From the LP Collection of John Mitaras. / * SOURCE Meletios Pouliopoulos


*Τούλα Μοντέζ: Το πρώτο της τραγούδι ήταν μαζί με τον Ορφέα Κρεούζη στην Fidelity του Αλέκου Πατσιφά στα '59, στο "Γιατί είσαι γιε μου σκεφτικός" (Στρ. Καμενίδη – Χαρ. Βασιλειάδη) . Το '60 εργάσθηκε στην Κύπρο όπου και ηχογράφησε κάποια τραγούδια. Από το '61 δούλεψε στην Αμερική με τον Μιχάλη Θεοδώρου, τον Λευτέρη Τσαγκάρη, τον Ανέστο Αθανασίου και τον Βασίλη Βασιλειάδη όταν ο τελευτάιος επισκεύτηκε την Αμερική πηγη

+ ακόμα "Αφανείς λαϊκοί μουσικοί" :
- Μανώλης Σαράντος
- Χρήστος Καρκανάκης
- ΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΦΩΤΗΣ
- Νικος Μαύρος *

Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος