Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ρεμπέτες .. "εν δράση!" {κάποτε στην Αμερική}



Κάποτε οι μεγάλοι μας λαϊκοί συνθέτες, τραγουδιστές.. όταν πήγαιναν στην Αμερική για να διασκεδάσουν τους εκεί ομογενείς τους ... εκτός από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έπρεπε να προγραματισουν και τις δουλειές για το τσαρδί (σπίτι) τους!..

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον μεγάλο Γιάννη Παπαϊωάννου μαζί με τους: Νίκος Καλλέργης, Ηλίας Ποτοσίδης; (ή ο Ανεστος Αθανασιου;), Λευτέρης Τσαγκαράκης στην Νέα Υόρκη, στο σπίτι που μοιράζονταν έτοιμοι για την φασίνα!.. Ο Παπαϊωάννου ήταν ο μάγειρας της παρέας !.. Όπως και στις Τζιτζιφιές, έτσι και στην Νέα Υόρκη είχε κατορθώσει να προμηθεύεται πάντα τα εκλεκτότερα ψάρια!! ...

★★★★★ δεκ.'60
Ο Γιάννης Παπαϊωάννου είναι ο πρώτος λαϊκός καλλιτέχνης που πήγε για εμφανίσεις στην Αμερική. Συνολικά επισκέφτηκε τις ΗΠΑ 4 φορές, με πρώτη το 1953. Σχεδίαζε να καθήσει ένα μήνα αλλά τελικά παρέμεινε ένα χρόνο.. Δεύτερη το 1956, ακόμη γύρω στο 1960 και τέλος, στα 1967. Στις δύο πρώτες επισκέψεις του είχε παρτενέρ τη Ρένα Ντάλλια (από τα δημοφιλέστερα ντουέτα της δεκαετίας του '50), με την οποία έκαναν και πολλές ηχογραφήσεις, ενώ γνωρίστηκε με τον θρυλικό μπουζουξή Τζακ Γρηγορίου ή Χαλκιά και τους τραγουδιστές της ομογένειας Τζιμ Αποστόλου, Αξιώτη Κεχαγιά κ.α ..

Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος