Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Βούλα Γκίκα: η "βασίλισσα" του σεγότου!

Θεωρείται η "βασίλισσα" του σεγόντου. Οι "διφωνίες" της -στο πλάι όλων των μεγάλων του ελληνικού τραγουδιού- ξεπερνούν τα 5.000 τραγούδια!..


Γεννήθηκε στης 8 Ιανουάριου του 1933 στον Πειραιά. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της καριέρα από μικρη ηλικία. Το 1951 ανέβηκε στο πάλκο!. Aπό τότε συνόδευσε όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές εκείνης της εποχής, Καζαντζίδη, Μπιθικώτση , Διονυσίου, Γαβαλά κ.α.
Η Βούλα Γκίκα ήταν σύζυγος του λαικού συνθέτη, μπουζουξη, Νίκου Καρανικόλα.
Θεωρείται η "βασίλισσα" του σεγόντου. Οι "διφωνίες" της -στο πλάι όλων των μεγάλων του ελληνικού τραγουδιού- ξεπερνούν τα 5.000 τραγούδια. Το 1969, σε μια από τις λιγοστές στιγμές που πέρασε στη δισκογραφία σαν "πρώτη φωνή", γνώρισε επιτυχία με το "Ξαναγεννήθηκα" του Άκη Πάνου.

Επί σειρά ετών αποτελούσε το μόνιμο σεγόντο στην εταιρεία Columbia. Ίσως , στο λαικό τραγούδι, να είναι η φωνή με τα περισσότερα σεγόντα.
- Πολύ λίγα τραγούδια έχουν ηχογραφηθεί, στα οποία κάνει πρώτη φωνή.. (βιογραφια απο studio-2002)

Παρέμεινε στα λαϊκό στερέωμα περισσότερο από τρεις δεκαετίες 1950, 1960 και 1970 συμμετέχοντας σε πολλές και μεγάλες επιτυχίες!!


Διαφημιστική κάρτα του "Κήπου του Αλλάχ", στο Αιγάλεω το 1958, (διεύθυνσης Χαράλαμπου Πουλέα;) με: τον Λουκά Μευσούτη, (συγγενής του Γιάννη Τατασόπουλου! είχε παντρευτεί την αδερφή του, θείος του Νίκου Τατασόπουλου), τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Μπάμπη Μπακάλη και την Βούλα Γκίκα !!!!

Βαγγελης Περπινιάδης και Κώστας Μούρτος στα μπουζούκια!!
και η Βούλα Γκικα!

Λαϊκό συγκρότημα με τους, από αριστερά: Ρούλα Καλάκη, Τ. Κουλούρης (Βιολί), Β. Τσιτσάνης, Βούλα Γεωργούτη, Ευαγγελία Μαργαρώνη (πιάνο), Μανώλης Αγγελόπουλος, Αννούλα Βασιλείου, Β. Περπινιάδης, Γ. Κοινούσης (ακορντεόν).. Βούλα Γκικα, Κώστας Μούρτος (μπουζούκι) (δεκ. '60)

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ , ΒΟΥΛΑ ΓΚΙΚΑ,  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ
Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Βούλα Γκίκα & Στρατος Διονυσίου! 196στο κέντρο "Κήπος του Αλλάχ"


Γρηγόρης Μπιθικώτσης και Βούλα Γκίκα 1961
Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Βούλα Γκίκα, δεξιά με μπουζούκι ο Καρανικολας, αριστερά ο Μάρκος Μιχαλάς κ.α. Στο κέντρο "Κήπος του Αλλάχ" (1961). * Για τις ανάγκες τις ταινίας "Ζητείται ψεύτης".



Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος