Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Θεόδωρος Πολυκανδριώτης & Υιοί (Γιάννης Θανάσης Σπύρος) Polykandriotis Music Family

Η μουσική oικογένεια Πολυκανδριώτη". -από αριστερά: Θανάσης, Θόδωρος, Γιάννης (μπουζούκια), Σπύρος (τραγούδι). Στο "Ερωτόκριτος" στην Πλάκα (Αθήνα 1973).
Μεγάλος ρεμπέτης o Θεόδωρος Πολυκανδριώτης, μέλος και αυτός της θρυλικής παλιάς φρουράς!. Συνθέτης, μπουζουξής, δάσκαλος, τραγουδιστής και τραγουδοποιός του ρεμπέτικου!. Ο άρχων και γενάρχης της οικογένειας μουσικών!. Πατέρας και δάσκαλος του Γιάννη Πολυκανδριώτη, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Σπύρου Πολυκανδριώτη και τραγουδιστής!, ο οποίος ακούγεται στους δίσκους «Καημοί της αυλής» (του Μίμη Πλέσσα) 1971, «Τα αισθηματικά» (Κατσαρός-Πυθαγόρας) 1974 κ.α και η κόρη του Ροδάνθη!... (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ)..

Θανάσης, Θόδωρος, Γιάννης (μπουζούκια), Σπύρος (τραγούδι) Πολυκανδριώτης. Στο "Ερωτόκριτος" στην Πλάκα (Αθήνα 1973).

Θεόδωρος Πολυκανδριώτης: "Εξήντα επτά χρόνια πάλκο και διπλοπενιές, μέσα στον κόσμο και τον χώρο του ρεμπέτικου!.."
Ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης γεννήθηκε το 1923 στην Αθηνα στα Πετράλωνα, μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα και από το 1952 περίπου έως το τέλος τις ζωής του έζησε στο Αιγάλεω. Έφυγε της 12 Φεβρουαρίου του 2004.
Δούλεψε στα «λαϊκά μουσικά σχολεία» της εποχής ξεκινώντας το 1943 από την «Υπόγα» στην γωνία Αθηνάς και Σοφοκλέους.
*Εδώ να πούμε ότι ο μεγάλος Πάνος Γεραμάνης σε ένα άρθρο (στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" - 24/7/1999 - Ρεμπέτικο και μετά το 2000!) αναφέρει:
".. Ξεκίνησε το 1937 από τα Σίδερα (του Μαυρομμάτη) στου Βλάχου με Βαμβακάρη - Κηρομύτη και είχε εντυπωσιακή εξέλιξη. Αναπολώντας τα παλιά, ο Πολυκανδριώτης μιλά με θαυμασμό για έναν πολύ φίλο του και συμπαίκτη στο μπουζούκι, που τον θεωρεί ως κορυφαία μορφή στο είδος του. Λέει: «Όλοι μας θαυμάζαμε τον Δημητράκη Στεργίου ή γνωστό σαν Μπέμπη. Από τον Χιώτη ως τον Τσιτσάνη. Κεντούσε με το τρίχορδο μπουζούκι του. Όταν έπαιζε, νόμιζες ότι παίζει ολόκληρη ορχήστρα. Έχω περάσει νύχτες ολόκληρες μαζί του στο πάλκο. Και έχουμε παίξει την... άμμο της θάλασσας! / Νοσταλγώ την παρέα του Μπέμπη, του Ορφέα Κρεούζη και του Θανάση Ευγενικού..». " ΠΗΓΗ.

Θόδωρος Πολυκανδριώτης, Δημήτρης Στεργίου "Μπέμπης", ακορντεόν ο Βασιλης Βασιλειαδης, γύρω στο 1955 (Ο Θόδ. Πολυκανδριώτης και ο Στεργίου "Μπέμπης" ήταν κολλητοί φίλοι!).

" Να μου βάλεις χαλινάρι, άδικα μη προσπαθείς

εγώ είμαι παλληκάρι, της παλιάς της εποχής.. "


Στην "Τριανα" του Βασίλη Χειλα το κέφι έχει ανάψει!!.. Στο πάλκο, με μπουζούκι ο Θοδωρος Πολυκανδριωτης, ρίχνει τις πενιές του και ο μεγάλος Γιάννης Παπαϊωάννου χορεύει με θαμώνα, ενώ ο Ηλιας Ποτοσιδης κοιτάζει βαριεστημενος τον φακό!. (πηγή από το ΜΥΘΟΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ -Τεγοπουλος-Μανιατεας)

Πολυκανδριώτης
Ο ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ συμπληρώνει στης 13 Φεβρουαρίου το 2004: «Ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης, ο σολίστ που έβγαζε βυζαντινό ηχόχρωμα ή ο «δάσκαλος του ρεμπέτικου» όπως τον αποκαλούσαν οι νεώτεροι, ανήκε στη θρυλική παλαιά φρουρά των μπουζουξήδων και γενικά των ανθρώπων του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού. Υπηρέτησε με πάθος και μεγάλη συνέπεια το λαϊκό πάλκο επί 67 συνεχή χρόνια. Γεννήθηκε το 1923 στα Πετράλωνα και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Από το 1955 μέχρι σήμερα έμενε οικογενειακώς στο Αιγάλεω. Από παιδί - ενώ ασκούσε το επάγγελμα του νικελωτή - έδειξε παθολογική αγάπη για το μπουζούκι. Το πρώτο του όργανο το έφτιαξε μόνος, χρησιμοποιώντας ένα σκουπόξυλο της μητέρας του, βάζοντας επάνω του τρία σύρματα για χορδές
 .Ανέδειξε σημαντικούς μουσικούς και σολίστες του μπουζουκιού, τους γιους του Γιάννη, Θανάση και Σπύρο, ενώ τους μουσικούς δρόμους ακολούθησαν τα εγγόνια του Μαρία Θαν. Πολυκανδριώτη και Σπύρος Παχής. Ξενύχτι στο πάλκο, διπλοπενιές, τραγούδι, δισκογραφία. Μια ολόκληρη ζωή γεμάτη λαϊκή μουσική για τον Θόδωρο Πολυκανδριώτη. Εντυπωσιακό ξεκίνημα πλάι στους πρωτοπόρους του ρεμπέτικου: Μάρκο Βαμβακάρη, Στέλιο Κηρομύτη, Γιάννη Παπαϊωάννου. Το φθινόπωρο του 1937 έκανε ντεμπούτο με το μπουζούκι του στου «Μαυρομάτη» στα Σίδερα (Κωνσταντινουπόλεως) και στη συνέχεια έπαιζε στη «Φωληά του Χρόνη» στη Νίκαια, με Βαμβακάρη, Δημήτρη Στεργίου ή Μπέμπη και Νίκο Τουρκάκη. Στη μεγάλη πορεία του στο ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι, ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης άλλοτε ως συγκροτηματάρχης και άλλοτε ως τρίο ή ντουέτο, εμφανίστηκε σε γνωστά μεγάλα λαϊκά κέντρα. Με την Ανθούλα Αλιφραγκή και τον Ορφέα Κρεούζη στου «Βλάχου» στο Αιγάλεω, στον «Κήπο του Αλλάχ» με τον Πάνο Γαβαλά και τον Γιώργο Λαύκα. Στη δεκαετία του '60 ήταν επικεφαλής λαϊκής ορχήστρας στα «Έξη αδέλφια» των αδελφών Γιγουρτάκη, στην οδό Θηβών.

 Μεγάλη επιτυχία είχε στις εμφανίσεις του στα δύο μεγάλα στέκια της Νίκαιας «Περιβόλας» και «Κεφάλας». Εκεί έπαιζε και τραγουδούσε με τους Πρόδρομο Τσαουσάκη, Φώτη Μιχαλόπουλο, Νίτσα Αντωνάτου, Μπέμπα Μπλανς, Βούλα Γκίκα και τους ρεμπέτες Γιάννη Σαμιωτάκη και Θανάση Ευγενικό..»


1965 - Τζιτζιφιές, προς την παραλία του Μοσχάτου, στο κέντρο «Χρυσό Βαρέλι». Από αριστερά: ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης, ο νεαρός Χρήστος Νικολόπουλος (είχε έρθει το '63 στην Αθήνα), ο αθλητής Μίμης Παπαϊωάννου (ΑΕΚ), ο Γιάννης Παπαϊωάννου κ.α

Εμφανίστηκε σε ονομαστά νυχτερινά Κέντρα, στου "Κεφάλα" και του "Περιβόλα" στην Κοκκινιά, στον "Κήπο του Αλλάχ", στην "Οαση", στη "Λουζιτάνια", στου "Βλάχου" στο Αιγάλεω, στου "Κουλουριώτη" και του "Μαργωμένου" στις Τζιτζιφιές, στου "Ζηλάκου", "Μαυρομμάτη", "Φωλιά του Χρόνη" και άλλα πολλά!!..
Πάντα είχε δίπλα του μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, όπως Γιώτα Λύδια, Στράτο Διονυσίου, Πέτρο Αναγνωστάκη, Σπύρο Ζαγοραίο, Μανωλη Αγγελόπουλο, Βαγγελη Περπινιάδη, Πάνο Μιχαλόπουλο και άλλους πολλούς!!... Ο μεγάλος ρεμπέτης Πολυκανδριώτης έγραψε δεκάδες λαϊκά τραγούδια...
* Μετέχει επίσης στους δίσκους: «Του Βοτανικού ο μάγκας» (1966), «Ρεμπέτικο» (1983, «πλατινένιος» των 100.000 αντιτύπων -μουσική από την ταινία του Κώστα Σεφέρη), «Μια βραδιά μεταξύ μας με τα Τζαβαράκια» (1985), κ.λ.π.
Ο Θόδωρας Πολυκανδριώτης και η Νανά, στην "Μαντουμπαλά" (1960)
Οικογένεια Πολυκανδριώτη, στο Αιγάλεω (1956-'57 περίπου)
Γιάννης, Θανάσης, Σπύρος, Ροδάνθη (γύρω στο '55)
Ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης με την γυναίκα του Μαρία στο σπίτι τους, καθώς προβάρει κάποιο καινούριο τραγούδι.

"Τα τελευταία 15 χρόνια εμφανιζόταν σε αθηναϊκά στέκια του ρεμπέτικου «Αλεξανδριανή», «Νεφέλη» και στη «Στοά των Αθανάτων», όπου έπαιζε και τραγουδούσε μέχρι τον περασμένο Μάιο.
Έγραψε 40 επιτυχίες
Ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης είχε συνθέσει περίπου 40 λαϊκά τραγούδια που κυκλοφόρησαν με ιδιαίτερη επιτυχία σε δίσκους 78, 45 και 33 στροφών, με ερμηνευτές τους Πρόδρομο Τσαουσάκη, Καίτη Γκρέυ, Βαγγέλη Περπινιάδη, Πέτρο Αναγνωστάκη, Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, Μανώλη Καναρίδη, Νίκο Γιουλάκη, Λίτσα Διαμάντη. Τα πιο εμπορικά τραγούδια του ήταν «Το γεροντάκι», «Το ξέρω, το ξέρω», «Άνθρωπε μη σκοτίζεσαι», «Ο κυνηγός»." *απο Πάνος Γεραμάνης 13/2/2004 πηγη.


ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ: 30 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ
(ΤΑ ΝΕΑ, 23-10-2000 / Σελ.: N16)

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ: Στα Πετράλωνα το 1923.
ΜΕΓΑΛΩΣΕ: Στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω
ΑΓΑΠΗΣΕ: Το μπουζούκι
ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ: Την παλιανθρωπιά
ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ: Το παλιό πάλκο
ΑΚΟΥΕΙ: Παραδοσιακά και παλιά ελαφρά τραγούδια
ΕΛΠΙΖΕΙ: Σ' έναν ανθρωπινότερο κόσμο

Ξενύχτι στο πάλκο, διπλοπενιές, μελωδικά λαϊκά τραγούδια. Εξήντα έξι χρόνια γεμάτα, μέσα στον κόσμο και τον χώρο του ρεμπέτικου. Ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης, δάσκαλος και αρχηγός μιας μεγάλης οικογένειας μουσικών, εμφανίζεται και πάλι από το πάλκο της «Αλεξανδριανής» στο Σύνταγμα. Ορεξάτος, δυνατός και γεμάτος καλοσύνη και νοσταλγία θα παίξει (επικεφαλής μεγάλης κομπανίας) και θα τραγουδήσει αθάνατα λαϊκά τραγούδια.

ΕΡ.: Μια ολόκληρη ζωή μέσα στη νύχτα, δεν κουραστήκατε;
ΑΠ.: Κουράζομαι όταν δεν παίζω μπουζούκι...

ΕΡ.: Στην «Αλεξανδριανή» και φέτος ­ Γιατί επιμένετε;
ΑΠ.: Είναι σαν στο σπίτι μου.

ΕΡ.: Οι Πολυκανδριώτηδες έχουν μουσική φλέβα;
ΑΠ.: Είμαστε μουσική οικογένεια που έχει τις ρίζες της στη Νάξο από το 1800!

ΕΡ.: Θυμάστε κάποιον παλιό από τους συγγενείς σας;
ΑΠ.: Τον παππού μου Θόδωρο, που έπαιζε λαούτο.

ΕΡ.: Και τώρα το σόι πάει βασίλειο, όπως λένε;
ΑΠ.: Ναι, έτσι είναι.

ΕΡ.: Οι τρεις γιοι σας, Γιάννης, Θανάσης και Σπύρος, σπουδαίοι σολίστ του μπουζουκιού. Ποιον ξεχωρίζετε;
ΑΠ.: Και τους τρεις. Ο καθένας με τη χάρη του και το στυλ του.

ΕΡ.: Και τα εγγόνια που συνεχίζουν;
ΑΠ.: Έχουν την ίδια μουσική φλέβα. Η Μαρία (κόρη του Θανάση) και ο Γιώργος Παχής (γιος της κόρης μου Ροδάνθης).

ΕΡ.: Ρεμπέτικο ή λαϊκό;
ΑΠ.: Δεν πρέπει να γίνεται τέτοιος διαχωρισμός.

ΕΡ.: Γιατί;
ΑΠ.: Είναι το ίδιο τραγούδι που γεννιέται μέσα από τον λαό.

ΕΡ.: Αναπολείτε το παλιό λαϊκό πάλκο;
ΑΠ.: Το σκέπτομαι και μελαγχολώ.

ΕΡ.: Για ποιο λόγο;
ΑΠ.: Δεν ξανάρχονται πια αυτά τα φτωχά αλλά ευτυχισμένα χρόνια για όσους ασχολήθηκαν με το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι.

ΕΡ.: Πόσα χρόνια παίζετε μπουζούκι;
ΑΠ.: Ακριβώς 59.

ΕΡ.: Το «βάπτισμα» σαν μπουζουξής;
ΑΠ.: Προπολεμικά, μεταξύ 1937-39, στο λιμάνι του Πειραιά και στα πέριξ.

ΕΡ.: Πώς νιώσατε σαν πρωτόβγαλτος;
ΑΠ.: Όχι και πολύ άνετα.

ΕΡ.: Τι σας εμπόδιζε;
ΑΠ.: Η παρουσία των δυνατών και κορυφαίων της εποχής.

ΕΡ.: Ποιοι ήταν;
ΑΠ.: Μάρκος Βαμβακάρης, Στράτος Παγιουμτζής, Γιάννης Παπαϊωάννου και ο τρομερός Μπέμπης, δηλαδή ο Δημήτρης Στεργίου.

ΕΡ.: Γιατί χαρακτηρίζετε τρομερό τον Μπέμπη;
ΑΠ.: Τέτοιος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

ΕΡ.: Τι προσόντα είχε;
ΑΠ.: Ταχύτητα, φαντασία, σφιχτή πενιά. «Κεντούσε» με το τρίχορδο μπουζούκι του.
ΕΡ.: Τον κατατάσσεται στους πρώτους δεξιοτέχνες;
ΑΠ.: Ήταν ο θεός του μπουζουκιού. Άλλο να στο περιγράφουν κι άλλο να τον ακούς. Ολόκληρη ορχήστρα.

ΕΡ.: Πού παίξατε μαζί;
ΑΠ.: Στου «Ζηλάκου», «Μαυρομμάτη», «Φωληά του Χρόνη», «Κήπο του Αλλάχ», «Βλάχου», «Περιβόλα», «Κεφάλα», «Γιγουρτάκη».

ΕΡ.: Πόσα τραγούδια (δικές σας συνθέσεις) κυκλοφόρησαν σε δίσκους;
ΑΠ.: Γύρω στα 100.

ΕΡ.: Η μεγαλύτερη επιτυχία σας;
ΑΠ.: «Το ξέρω, το ξέρω άλλη αγάπη προτιμάς» με τον Νίκο Γιουλάκη (1963), και αργότερα με τον Πέτρο Αναγνωστάκη, τον Σπύρο Ζαγοραίο και πολλές επανεκτελέσεις.

ΕΡ.: Πώς κρίνετε σήμερα το ρεμπέτικο τραγούδι;
ΑΠ.: Ανάγκη έκφρασης, ιδιαίτερα για τους νέους.

ΕΡ.: Σε ποιο βαθμό εκφράζει τους νέους το ρεμπέτικο;
ΑΠ.: Η πείρα μου, από το πάλκο τα τελευταία 15 χρόνια, μου λέει ότι η νέα γενιά το αναζητά και το αφομοιώνει.

ΕΡ.: Τι σημαίνει για σας ο όρος ρεμπέτης;
ΑΠ.: Άνθρωπος καθαρός, γνήσιος, τίμιος, ειλικρινής και γλεντζές.

ΕΡ.: Ποια από τα τραγούδια του γιού σας Θανάση σας συγκινούν;
ΑΠ.: «Στου φεγγαριού την αγκαλιά» με τη Γλυκερία και «Τα πήρες όλα κι έφυγες» με τον Στράτο Διονυσίου.

ΕΡ.: Από τα δικά σας;
ΑΠ.: Δεν τα ξεχωρίζω, αλλά διασκεδάζω με το «Ένας κυνηγός» με τον Καναρίδη. Έχει πολύ χιούμορ.

ΕΡ.: Από τους παλιούς σας συναδέλφους, ποιους θυμάστε σήμερα με αγάπη;
ΑΠ.: Όλους με όσους έπαιξα στο πάλκο 66 χρόνια. Νοσταλγώ την παρέα του Μπέμπη, του Ορφέα Κρεούζη και του Θανάση Ευγενικού.

ΕΡ.: Έχετε σκεφθεί ποτέ να βγείτε σε πάλκο, για μια σεζόν, με τους γιούς σας και τα εγγόνια σας;
ΑΠ.: Είναι τ' όνειρό μου. ΠΗΓΗ.
Ο εγγονός του Θόδ. Πολυκανδριώτη, Γιώργος Παχής - (γιος της κόρης του Ροδάνθης).


Φώτο - (πιθανότατα) από την περίοδο 1975 / 1976.. Ο Ηλίας Βάσιος - (αριστερά, με το μπουζούκι), ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης - (στο κέντρο) και ο 20χρονος Γιώργος Δράμαλης - (δεξιά, με το μπουζούκι).. Και μπροστά..ένα βουνό από πιάτα.
Τέλη της δεκαετία του '70 ..; Θεόδωρος Πολυκανδριώτης - (στο κέντρο με μπαγλαμά), κιθαρα ο Μπαμπης Μαλλιδης. Στα μπουζούκια;? αριστερά είναι ο Χρήστος Δημοπουλος και δίπλα ίσως ο Σπυρος Καλφοπουλος!


★★★★★☆ ★★★★★☆ ★★★★★☆ ★★★★★

Zozef / Ζοζεφ του 1955.
*Από το οπλοστάσιο του Γιαννη Πολυκανδριωτη!! (London)


Γιάννης Πολυκανδριώτης 1946-2019
Έφυγε σε ηλικία 73 ετών ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Γιάννης Πολυκανδριώτης
Είναι ο μεγαλύτερος γιός του μεγάλου δάσκαλου και ρεμπέτη Θόδωρου Πολυκανδριώτη!
Ενας σπουδαίος μουσικοδιδάσκαλος, συνθέτης και οργανοπαίχτης (μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, λαούτο και άλλα έγχορδα όργανα).

*Απο το 1996 κατοικούσε με την οικογένειά του μόνιμα στο Λονδίνο και δραστηριοποιούταν μουσικά, μέσα στο πλαίσιο της Ελληνικής Ομογένειας!. Δίδασκε σε Ελληνικά Παροικιακά Σχολεία, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου(!) με πολλά Ελληνόπουλα της Ομογένειας μαθητές του!. 
"Ειχε δημιουργήσει τη σχολή «Νέα Γενιά της Διασποράς». Σε αυτήν, τα Ελληνόπουλα που έμεναν στην Αγγλία διδάσκονταν την τέχνη του μπουζουκιού και της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλαν στη διάδοση του πολιτισμού μας, με τη συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις." 
*Εκπροσώπησε την Ελλάδα και την ελληνική μουσική σε διάφορες προ-ολυμπιακές εκδηλώσεις στο Λονδίνο (2012). Έπαιξε με την ορχήστρα των Νέων της Ομογένειας, που ο ίδιος έχει ιδρύσει, σε διάφορες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.
- Έφυγε από κοντά μας της 6 Φεβρουαρίου 2019 ...
Η θλίψη μας μεγάλη ...
Καλό Παράδεισο, σπουδαίε Δάσκαλε!!!

Γιάννης Πολυκανδριώτης 1946-2019

Ιούνιος 2018 στην εφημερίδα "Παροικιακη", της Κυπριακής και Ελληνικής Παροικίας του Λονδίνου -Γιάννης Πολυκανδριώτης: «Μιλάω στην "Παροικία" και σε όλους τους φίλους με Την γλώσσα τής αλήθειας για όλους και για όλα».

Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1946 και υπήρξε παιδί-ταλέντο, καθώς ξεκίνησε τις εμφανίσεις του από πολύ μικρός!!. Οι λάτρεις του είδους στην Αθήνα της εποχής εκείνης, τον θυμούνται με κοντό παντελονάκι να παίζει γύρω στα 1955-'56 μπουζούκι στο πάλκο, πλάι στον πατέρα του, στον «Παράδεισο», μαζί με τον Στράτο Παγιουμτζή και τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο κ.α. Για πρώτη φορά, έπαιξε επαγγελματικά το 1958-'59 στην «Ψάθα», στο Αιγάλεω, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη, Ανθούλα Αλιφραγκή κ.α. 


Στο Κέντρο "Όαση" στο Αιγάλεω 1953-'54. Η Καιτη Θυμη και ο μικρός Γιαννάκης Πολυκανδριωτης, με το μπουζούκι του πάτερα, παίρνει μια ακόμα "γεύση" από τα πάλκα της εποχής!

Αιγάλεω 1958, στην «Ψάθα» με: (αριστερά) ο Γιάννης Πολυκανδριώτης, Πρ. Τσαουσακης, ο πατέρας του Γιάννη, Θόδωρος Πολυκανδριώτης, η Ανθουλα Αλιφαγκη, Γεωργια Κουλουκακη κ.α

Το 1962 ήρθε και η πρώτη του εμφάνιση, εκτός Αθηνών.. «Ήρθε και με ζήτησε από τον πατέρα μου ο Μανώλης Αγγελόπουλος για να με πάρει μαζί του στη Θεσσαλονίκη. Δεν είχα ακόμα δικό μου μπουζούκι, αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο», θυμάται ο κ. Πολυκανδριώτης. «Ήταν για μένα – λέει – κάτι το ασύλληπτο να φύγω από την Αθήνα, μόνος μου, και να βρεθώ στην ορχήστρα του Αγγελόπουλου, με την Αννούλα και τον Βασίλη Βασιλειάδη στο ακορντεόν».
1962 "Καλαμάκι Club", Θεσσαλονίκη. Γιάννης Πολυκανδιωτης με τον Μανώλη Αγγελόπουλο και Aνουλα Βασιλείου. Στο ακκορντεόν ο Βασίλης Βασιλειάδης (ο Β.Β.).
Ακολούθησαν πολλές άλλες επιτυχημένες συνεργασίες, καθώς δεν άργησε να αναγνωριστεί το αξιόλογο ταλέντο του, όπως και η αγάπη του για το ρεμπέτικο/λαϊκό και την αυθεντικότητα, ως άξιος συνεχιστής του πατέρα του!. Μιχάλης Μενιδιάτης, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Τάκης Σούκας, Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Βαγγέλης Περπινιάδης, Καίτη Γκρέυ, Άντζελα Γκρέκα, Γιάννης Καλαϊτζής, Γιάννης Πουλόπουλος, Σταμάτης Κόκοτας, Ρένα Κουμιώτη, Μιχάλης Βιολάρης, είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα, με τα οποία συνεργάστηκε ο Γιάννης Πολυκανδριώτης.
Κεντρο ''Βεντέτα". Η Πόλυ Πάνου (Πολυτίμη Κολοπάνα), ο "Σπόρος" και ο Γιάννης Πολυκανδριώτης!!! *Σεζόν 1965-1966 με βάση τα λεγόμενα του ''Σπόρου''.. - (αν και ο Γιάννης Πολυκανδριώτης αναφέρει σαν χρονιά το 1968, μαζί με την ανάλογη φώτο..).
Σε ένα κέντρο στο Αιγάλεω.. Όρθιοι: Ο σύνθετης Μανώλης Αμπελιώτης με το μπουζούκι, η Μαρίνα Αμπελιώτη και ο Απόστολος Νικολαΐδης τραγουδούν, πίσω ξεχωρίζει ο Γιάννης Πολυκανδριωτης και η ορχήστρα.
Αρχές δεκ.: '60 κέντρο "Περιβολας" Γιάννης Πολυκανδριωτης, Σπυρος Δημητριου και Αντζελα Γκρεκα. Την ίδια περίοδο στο μαγαζί τραγούδησαν και οι Περπινιαδης και Ρια Νορμα!. Απέναντι από το κέντρο "Περιβολας" ηταν το κεντρο "Κεφαλας".

Ταβέρνα "Η Καλύβα" στην Αθήνα 1968 (Δημ. Ράλλη 25 και Καυταντζόγλου).. Στα μπουζούκια ο Γιαννάκης Πολυκανδριωτης και ο Αντώνης Γουγούσης... Τραγούδι η Θάλεια κ.α ...*Με επιθεώρηση πίστας "Μπουζούκι - γεγέδες και βιολιά"

Συνεργάστηκε με ιερά «τέρατα» της εποχής, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης (1969, «Χρυσά Κλειδιά» στην Πλάκα), τον οποίο κρατά στη μνήμη του ως ένα πολύ ωραίο άνθρωπο, που στα πρώτα του βήματα τον είχε καλέσει στο σπίτι του στην Αχαρνών για να τον «μυήσει» σε δρόμους μαγικούς, της μουσικής.


Γιώργος Ζαμπέτας, Ελένη Ροδά, Γιάννης Πολυκανδριώτης

Έπαιξε και με τον Ζαμπέτα, με τον οποίο ταξίδεψε το 1975 στην Περσία, προσκεκλημένοι του Σάχη, για τον οποίο έδωσαν ειδική παράσταση στο παλάτι(!). Στιγμές μοναδικές και αξέχαστες για τον νεαρό Γιάννη, που θυμόταν τον Ζαμπέτα, το μεγάλο δάσκαλο με τα αστείρευτα αστεία του στην αγορά της Τεχεράνης. 
*Με τον Ζαμπέτα είχε συνεργαστεί και νωρίτερα, το 1968, στο γνωστό «Κήπο του Αλλάχ», στο Αιγάλεω.
1975 στην Περσία. Ζαμπετας και Γιάννης Πολυκανδριωτης (κατω), Πετρόπουλος, Βενετσιανος, Παπά, Σταμάτης, αδερφές Θεοχαρη, Ελένη Ρόδα, Έλενα Κυράνα, Δημήτρης Νεζερίτης, Γωγω Διακου Γιώργος Προβιας, ο μαέστρος Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.α

Το 1971 περιόδευσε με τη Γιώτα Λύδια σε πόλεις της Αυστραλίας, όπου πήγε ξανά το 1976 με τον Σαλέα, το δημοφιλή ερμηνευτή του δημοτικού μας τραγουδιού Ζάχο και το Τρίο Athene. Μετά την υπηρεσία του στο στρατό, στο Διδυμότειχο, όπου και σήμερα έχει καλούς φίλους, συνεργάστηκε με τον Γιάννη Πάριο, στα πρώτα του βήματα. Ήταν η εποχή που μεσουρανούσε η «Νεράιδα», στο Καλαμάκι, μαζί με τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Γιάννη Καλαϊτζή και το μαέστρο Γιώργο Κατσαρό. (ΠΗΓΗ)
Δεκαετία '70 -μπροστά: Η Ρένα Κουμιωτη, η Νάγια Τρωνη και ο Γιάννης Πολυκανδριωτης, πριν πολλά χρόνια σε υπαίθρια εκδήλωση!.
 
Κεντρο ¨Περικλής" (πρώην "Αρια") στην πλάκα. Με τον Θόδωρο Κάτσαρη, τον Γιαννη Πολυκανδριωτη στο μπουζουκι κ.α


«Ξεκίνησα να παίζω μπουζούκι το 1959. Η πρώτη γνωριμία μου με το πάλκο και τη νύχτα ήταν με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη. Την επόμενη χρονιά πήγα σε ένα άλλο μαγαζί, πάλι με τον πατέρα μου, τον Στράτο Παγιουμτζή, τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο και τον Μιχάλη Μενιδιάτη. Υστερα από δύο χρόνια πήγα στη Θεσσαλονίκη με τον Μανώλη Αγγελόπουλο για περιοδείες. Οι επόμενες συνεργασίες μου ήταν με την Πόλυ Πάνου και τον Μανώλη Αγγελόπουλο. Αφού απολύθηκα από φαντάρος συνεργάστηκα με τη Ρένα Βλαχοπούλου στο θέατρο “Ακροπόλ” και από κει και πέρα δούλεψα με τον Πάριο στα πρώτα βήματά του» λέει ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Γιάννης Πολυκανδριώτης. Από όλους αυτούς, όπως λέει στη συνέχεια, ξεχωρίζει τον Γιάννη Πάριο με τον οποίο τον συνδέει δυνατή φιλία: «Ολοι ήταν καλοί, αλλά ως άνθρωπο ξεχώριζα τον Γιάννη Πάριο. Η Γιώτα Λύδια ήταν επίσης πολύ καλή, όπως και η Πόλυ Πάνου που είναι κουμπάρα μου». ΠΗΓΗ

Η αλησμόνητη Ρίτα Σακελαρίου είχε πει και το πρώτο τραγούδι που έγραψε, «Του Γιαννάκη οι πενιές», σε στοίχους δικούς του. Για την ηχογράφηση του τραγουδιού, το 1965, στην “Κολούμπια”, η Ρίτα «κατέβηκε» από τη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανιζόταν. «Ήταν άυπνη από το ταξίδι – θυμάται – και έπεσε να κοιμηθεί για λίγο σε μία ψάθα(!). Έτσι ήταν τα χρόνια εκείνα, όλα απλά, ανόθευτα».
- Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης έπαιξε και στη σκηνή του θεάτρου, δίπλα σε γνωστούς ηθοποιούς της εποχής, όπως τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Μάρω Κοντού, τον Κώστα Καρρά, τον Σταύρο Παράβα, τον Σωτήρη Μουστάκα κ.ά.
Ο Γιάννης Πολυκανδριωτης σε μια θεατρική παράσταση, τραγουδούν οι ηθοποιοί Κώστας Καρράς, Μάρω Κοντού, Σωτήρης Μουστάκας και ο χορογραφος Φώτης Μεταξόπουλος.

Ο Γιάννης Πολυκανδριωτης σε θεατρική παράσταση, τραγουδούν οι ηθοποιοί Κώστας Καρράς, Μάρω Κοντού, Σωτήρης Μουστάκας και ο χορογραφος Φώτης Μεταξόπουλος.

Εκτός από την Αυστραλία, ο Γιάννης Πολυκανδριώτης έχει κάνει περιοδείες στον Καναδά, στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η εμφάνισή του στο θέατρο "Olympique" στο Παρίσι, πλάι στο δημοφιλή Γάλλο ερμηνευτή Rascal Daniel, ο οποίος τον επέλεξε να παίξει στην 26μελή ορχήστρα του, αντικαθιστώντας το φλάουτο με το μπουζούκι.
Συνεργάστηκε και με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, σε μία τηλεοπτική του εμφάνιση, το 1989. *Περιστέρα στην επίσημη σελίδα του YIANNIS POLYKANDRIOTIS' MUSIC SCHOOL OF THE GREEK DIASPORA. <--
Αντώνης Ρεπάνης και Γιάννης Πολυκανδριωτης

Έτος 1996, στην '' Αλεξανδριανή '', στο Λονδίνο... * Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης μαζί με την '' Ρεμπέτικη Κομπανία '', παίζουν για τους Έλληνες φοιτητές..
Θανάσης Πολυκανδριώτης
Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε το 1948, δεν άργησε και αυτος να ασχοληθεί με τη μουσική αφού σε ηλικία 8 χρονών πήρε τα πρώτα του μαθήματα κιθάρας. Συμμετείχε ως κιθαρίστας από το 1961 σε νεανικά συγκροτήματα της εποχής (JUNIOR, TRIO ESPERANTO) και τρία χρόνια αργότερα άρχισε και η επαγγελματική του καριέρα. Παρότι παθιασμένος με την κλασική κιθάρα, το καλοκαίρι του 1964 έγινε η αποκάλυψη της μουσικής αξίας του στο μπουζούκι και οι δισκογραφικές εταιρείες - λαϊκοί μουσικοί ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν... Περιστέρα στην επίσημη σελίδα του Θανάση Πολυκανδριώτη -εδώ http://www.polykandriotis.gr/el/home/biography.html.
1966 στο «Κάστρο» στις τζιτζιφιές, Από αριστερά: Θανάσης Πολυκανδριώτης και Στέλιος Ζαφειρίου στα μπουζούκια, η Ρία Κούρτη και ο Πάνος Γαβαλάς τραγουδούν ντουέτο, ο Μπάμπης Τσετίνης και πίσω η Μπέμπα Μπλάνς!.-
Σπύρος Πολυκανδριώτης
Ο Σπύρος Πολυκανδριώτης γεννήθηκε στο Αιγάλεω Αττικής το 1952. Είναι ο μικρότερος γιός του μεγάλου δάσκαλου!Τραγουδιστής! (αργότερα έμαθε μπουζούκι).
Σε ηλικία 10 ετών κάνει την πρώτη του εμφάνιση μαζί με τον πατέρα του, τον Στράτο Παγιουμτζή και τον Γιώργο Ζαμπέτα.
Το 1965 παίζει μπουζούκι και τραγουδάει στην μπουάτ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ του Γιάννη Αργύρη.
Το 1971 βρίσκεται με τον Γιώργο Μητσάκη στο κέντρο "Queen Ann" ο οποίος του ετοίμασε και την πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά στη ΜΙΝΩΣ.
Ο Σπύρος Πολυκανδριωτης τραγουδάει σε πολύ μικρή ηλικια στο πάλκο, σε κέντρο που έπαιζε ο πατέρας του Θόδωρος. Αριστερά με το μπουζούκι Χρήστος Δημόπουλος, πίσω στο πιάνο η Ευαγγελία Μαργαρώνη.
Στο κέντρο "Queen Ann" στην Βούλα, την χρονιά τού 1971.. Ο Γιώργος Μητσάκης '' δασκαλεύει '' μία νεαρή τραγουδίστρια, ενώ ο τραγουδιστής Σπύρος Πολυκανδριώτης τούς παρακολουθεί χαμογελαστός. *Μαζί με το Γ.Μητσάκη εκείνη την περίοδο είχε συνεργαστεί και ο αδερφός του Γιάννης Πολυκανδριωτης.
Στη συνέχεια της καριέρας του ερμηνεύει τραγούδια μεγάλων συνθετών:
Μ. Χατζηδάκη, Γ. Κατσαρού, Πυθαγόρα, Μ. Ελευθερίου, σε δίσκους της ΜΙΝΩΣ, ΡΗΙLIPS, και COLUMBIA .
Από το 1970 μέχρι το 1980 συνεργάζεται με μεγάλους τραγουδιστές όπως:
Βοσκόπουλο, Πουλόπουλο, Διονυσίου, Μπιθικώτση, Γαβαλά, Ζαμπέτα, Κ.Μπελίντα, Μ.Λίντα, Μοσχολιού, Δούκισσα.
Το 1981 εγκαθίσταται στην Αμερική συνεχίζοντας τις εμφανίσεις του σε διάφορες πόλεις.
Την περίοδο 1983-1984 συνεχίζει τις περιοδείες του σε Κορέα, Ιαπωνία, Βραζιλία και άλλες χώρες(!).
* Το 1992, στην Νέα Υόρκη δημιουργεί τη μπουάτ «ΑΚΡΟΑΜΑ» όπου βρίσκει το χώρο της η Ομογένεια και διδάσκει παράλληλα μπουζούκι σε Ελληνόπουλα μετανάστες.
Το 1995, επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει τις εμφανίσεις του στα ρεμπετάδικα της Αθήνας όπως το «Ρεπορτάζ», τη «Στοά των Αθανάτων», «Αλεξανδριανή», «Ντουζένι» καθώς και σε Τηλεοπτικές και Ραδιοφωνικές εκπομπές.. Περιστέρα στο επίσημο ιστολόγιο του Σπύρου Πολυκανδριώτη -εδώ http://spyrospolykandriotis.blogspot.gr/p/blog-page_17.html. <--

Σπύρος Πολυκανδριώτης στην Αμερική στο κέντρο "Ακρόαμα" (Astoria / New York).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ +...

Θεόδωρος Πολυκανδριώτης (1923 - 2004)
Ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης με το μπουζούκι του, παίζει σε κάποιο κέντρο τις δεκ. του '50.

Κέντρο "Μαντουμπαλα", 1960, με το συγκρότημα του Θόδωρου Πολυκανδριωτη. Συμμετέχουν: Κατερίνα Τζοβάρα, Σηφης Κέρπελης (μπουζουκι), Μπονιτα, Βασίλης Βασιλειάδης (ακορντεόν), Πέτρος Αναγνωστάκης, Μαριάννα, Νάσος και Νίκος Γιουλακης κ.α

Οικογένεια Πολυκανδριώτη. Ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης με την γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά τους: Γιάννης (φαντάρος), Θανάσης, Σπύρος και Ροδάνθη. Στο Στρατόπεδο Τρίπολης (Δεκ.:'60).

Τέλη δεκαετίας '90. Ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης στην ψυχαγωγική εκπομπή του Χρήστου Μυλωνά "Ελληνομανία" στην ΕΤ-1.
Θόδωρος Πολυκανδριώτης, Νανά, Μπέμπης, Φώτης Μιχαλόπουλος, Σπύρος Μπαλαούρας (πιάνο) και Αντρέας Μπαλαούρας, στου "Κεφάλα",  στη Νίκαια (1950)
Γιάννης, Θανάσης, Σπύρος και Ροδάνθη!.
Η πανω φωτογραφία είναι από άρθρο του Π. Γεραμάνη στην εφημερίδα τα Νέα στις 24-7-1999 .
- Η λεζάντα έγραφε:
“Ένα γκρουπ από οργανοπαίχτες και τραγουδιστές, στου «Κεφάλα» στη Νίκαια. Από τ’ αριστερά: Γιάννης Μπαφούνης ή Σαμιώτης, Θόδωρος Πολυκανδριώτης, Μπέμπα Μπλανς, Δημήτρης Στεργίου ή Μπέμπης, ο Αρμένης Κ. Ρουπέν (με βιολί) και ο γνωστός κατασκευαστής μπουζουκιών, Τσακιριάν (Αγκόπ) – με το μαύρο σακάκι.”
- Σ.Σ. Mε τα γυαλιά είναι ο τυφλός μουσικός Ουντί Χραν Κενκουλιάν (Udi Hrant Kenkulian) που έπαιζε ούτι και βιολι
ΠΑΛΚΟ - ΦΩΤΙΑ!.
ΘΟΔ. ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ, ΜΙΧ. ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ, ΦΩΤΩ ΣΤΡΑΤΟΥ (Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΓΙΟΥΜΤΖΗ - ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ). ΣΤΕΡΓΙΟΥ "ΜΠΕΜΠΗΣ", ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, πισω απο τον Μπεμπη ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΓΙΟΥΜΤΖΗΣ !!!! (Απο το βιβλιο "8 ΛΑΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ" - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΤΗΣ.)
Σπανία φωτογραφία με τους Γιάννης Σαλασίδης (κιθάρα), δεξιά του με  μπουζούκι ο Λευτέρης Τσαγκάρης ή "Ψυχούλας", και στο άλλο μπουζούκι ο Θοδωρος Πολυκανδριωτης!
"ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ" (Δίσκος 1977)
1989 Γρ. Μπιθικώτσης, Γιάννης και Θανάσης Πολυκανδριωτης κ.α
Θανάσης Πολυκανδριωτης (μπουζούκι), Θεόδωρος Πολυκανδριωτης, ανάμεσα τους η Λιζέτα Νικολάου κ.α..
Θεόδωρος και Γιάννης Πολυκανδριωτης με την ρεμπέτικη κομπανία τους 1980.
Κέντρο "Παράδεισος" το 1960. Δυο μεγάλοι τραγουδιστές, ο Στρατός Παγιουμτζης με τον μπαγλαμά του και ο Πανος Μηχαλοπουλος με την κιθάρα του στο κέντρο. Στα μπουζούκια τους πλαισιώνουν οι : δεξιά μας ο ρεμπέτης, μπουζουξής και συνθέτης Θόδωρος Πολυκανδριωτης, Κοσταντινιδου,και αριστερά ο γιος του Γιάννης Πολυκανδριωτης, διπλα του Θεανο Σουκα Τακης Σουκας, και Γ. Σιλβεστρος στην κιθαρα!. Τακης Καλεργης.
Κέντρο "Παράδεισος" 1960. Μιχαλης Μενιδιατης, Πανος Μιχαλοπουλος, Θόδωρος και Γιάννης Πολυκανδριωτης (ο Στρατός Παγιουμτζης κάπου θα πετάχτηκε..!)
Στα χρόνια τής δεκαετίας τού '80.. Από τηλεοπτική εμφάνιση με τον Θεόδωρο Πολυκανδριωτη, o Τζων Τίκης (πίσω), τους Γιάννη και Θανάση Πολυκανδριωτη κ.α - μαζί τους ήταν και το Τρίο Ατενέ (Trio Athenee).
Ο Γιάννης Σταματίου "Σπόρος" με τον Θόδωρο Πολυκανδριωτη.
Ο Γιάννης "Σπόρος" με τον Θόδωρο και τον γιο του Θανάση Πολυκανδριωτη.

Στο κέντρο "Περιβολας", ο τσιγγάνος τραγουδιστής Σπυρος Δημητριου με τον Θεόδωρο Πολυκανδριώτη!!. Πίσω στο ακορντεόν ο Γιώργος Κοινούσης.
Θεόδωρος Πολυκανδριώτης

Ζαμπετας και Γιάννης Πολυκανδριωτης
Ο Γιωργος Ζαμπέτας την δεκ. του '70 με τους Σπύρο Πολυκανδριώτη (δίπλα απ το Ζαμπέτα) και Θανάση (αριστερά - ξεχωρίζει το κεφάλι του!), το μπουζούκι είναι δικό του και το κρατάει ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης (1932-1993).
Γιώργος Μουφλουζελης, Γιάννης Πολυκανδριωτης, Γιώργος Νταλάρας, στα γραφεια της εταιριας Minos-EMI. 1975

Δίσκος 1985. "Μια βραδιά μεταξύ μας / Τα Τζαβαράκια" Συμμετέχουν: Γ.Πάριος, Χ.Αλεξίου, Τ.Μαρούδας, Γ.Σαρρής Και Ο Θοδ.Πολυκανδριώτης.
Σπύρος Πολυκανδριώτης
Ο Σπύρος Πολυκανδριώτης ενώ τραγουδά, πίσω με μπουζούκι ο πάτερα του Θεόδωρος!.
Ο Σπύρος Πολυκανδριώτης στην πίστα!
Απο την ελληνική ταινία "Ο παιχνιδιάρης" 1970. Γιάννης και Σπυρος Πολυκανδριωτης με τα μπουζουκια τους και οι ηθοποιοι . Μαρίκα Κρεββατά, Νικήτας Πλατής, Δημήτρης Νικολαΐδης, Σταύρος Παράβας, Έλντα Αθανασάκη και ο..(;) 
1972, κέντρο "Αιγόκερως" στην Πλάκα. Ο δημοφιλής Κύπριος τραγουδιστής Μιχάλης Βιολάρης (αριστερα), η ηθοποιός Μαίρη Κυβέλου, ο Γιάννης Πολυκανδριωτης στο μπουζούκι.
Ο Γιάννης Πολυκανδριωτης στο Λονδίνο, με τα μπουζούκια του!

"Καλλιτεχνικό καφενείο" 
(στην ΕΡΤ) Γιάννης και Θανασης Πολυκανδριωτης με Πολυ Πανου! και ο ανιψιός τους, μουσικός (μπουζουξής) Γιώργος Παχης, γιος της Ροδάνθης Πολυκανδριώτη!.
Στο δεύτερο μισό τών '80ς, το δημοφιλές '' Καλλιτεχνικό Καφενείο '' - (στην ΕΡΤ), σε κάποιο επεισόδιο του, παρουσίασε την Πόλυ Πάνου και...μέρος τής οικογένειας Πολυκανδριώτη!!.. Πόλυ Πάνου την..'' μοιράζονται '': ο ασπρομάλλης Γιάννης και ο Θανάσης, πίσω από τον '' θηλυκό Καζαντζίδη '' παίζει κιθάρα ο Γιώργος Παχής, της οικογένειας Πολυκανδριώτη - (γιος τής αδερφής τους, τής Ροδάνθης), δίπλα του - (με το άσπρο πουκάμισο) είναι ο έτερος αδερφός, ο Σπύρος και πίσω αριστερά ο τραγουδιστής Θανασης Κομνηνος!.

Από το οπλοστάσιο του Γιάννη Πολυκανδριώτη !!!

Το μπουζούκι στο Ωδείο Αθηνών http://mpouzouksides.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html

Στην Διημερίδα για το μπουζούκι στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης που έγινε τις 14 & 15 Οκτωβρίου το 2012 το μπουζούκι πήρε θέση στην έκθεση οργάνων που ανήκαν σε μεγάλους συνθέτες και ερμηνευτές της λαϊκής μας μουσικής.
EINAI TA MΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΤΩΝ: ΜΑΝΩΛΗ ΧΙΩΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ(ΜΠΕΜΠΗ), ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ , ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΛΔΑΡΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ(ΣΠΟΡΟΣ), ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ, Ο ΤΖΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΗ, (ήταν και ο ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Ν. ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟΥ δεν φαίνεται)
Ο Γιάννης Πολυκανδριωτης ρίχνει πενιές στην Αυστραλία. Το 1971 περιόδευσε με τη Γιώτα Λύδια σε πόλεις της Αυστραλίας, όπου πήγε ξανά το 1976 με τον Σαλέα, το δημοφιλή ερμηνευτή του δημοτικού μας τραγουδιού Ζάχο και το Trio Athénée.
Δίσκος EMI (1985)
Θανάσης Πολυκανδριώτης "Αυτά Που Τραγουδήσαμε"
Αμερική .."Microcosmos" cafe-boite Astoria (New York City) Σπύρος Πολυκανδριώτης, Κάρολος Τσακιριάν κ.α
Σπύρος Πολυκανδριώτης στο "Ερωτόκριτος" στην Πλάκα (Αθήνα).
Στο ιστορικό κέντρο "Grecian Cave" (Ελληνική Σπηλιά) στην Αμερική. Μανώλης Αγγελόπουλος, Σπύρος Πολυκανδριωτης κ.α
Κέντρο "Grecian Cave" (Ελληνική Σπηλιά) στην Αμερικη. Σπύρος Πολυκανδριωτης, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Γιάννης Φλωρινιώτης κ.α
Κέντρο "Grecian Cave" (Ελληνική Σπηλιά) στην Αμερική (Ν.Υ). Σπύρος Πολυκανδριωτης, Φίλιππος Νικολάου κ.α

Θόδωρος Πολυκανδριώτης ('80)

Αθήνα στο ρεμπετάδικο «Στοά Αθανάτων», (Σοφοκλέους 19) μέσα στην κεντρική κρεαταγορά, με τους: Τάκης Μπίνης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης, Δημήτρης Τσαουσάκης, Μανώλης Μεξαντωνάκης, Κατερίνα Τσιρίδου, Χαρούλα και Μαρία Εγγλέζου κ.α

ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ ...

2 Αυτοσχεδιασμοί για μπουζούκι από τον Γιάννη Πολυκανδριώτη του 2003Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος