Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

"Αφανείς λαϊκοί μουσικοί" Γιώργος Πιτσικάλης

Γεωργιος Πιτσικάλης - Μια ζωή μπουζουκι!

Γιώργος Πιτσικάλης (μπουζουκι - τραγούδι) ένας από τους (πολλούς) αφανείς εργάτες του λαϊκούς μας τραγουδιού, έζησε το πάλκο την χρυσή δεκαετία του '50 και ΄60... ως και τις νυχτερινές πίστες τις δεκαετίας του ΄80...
- Ο Γιώργος Πιτσικάλης γεννήθηκε στην Αθηνα, Ακαδημία Πλάτωνος (Βούθουλα) το 1931. Λόγω μουσικής οικογένειας δεν άργησε να βρει το δρόμο του, έμαθε μπουζούκι και απο το '50 ανεβαίνει στο πάλκο. Δούλεψε σε πολλά μαγαζιά όπως, στη "Νήσος Ύδρα" του Γιαννη Αλαογλου στο Περιστέρι (Ν. Κολοκυνθού), στον "Κήπο του Αλλάχ" στο Αιγάλεω, στα "Αραπάκια" πίσω από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου) ιδιοκτησίας Σπαθούλα και σε πολλά άλλα... 
- Την δεκ. του '60 και '70 θα δουλέψει για πολλούς περιόδους δίπλα, στη Σωτηρία Μπέλλου, τον Κουλη Σκαρπέλη, τον Παναγιώτη Μιχαλοπουλο, τον Σπύρο Ζαγοραίο, την Αννα Χρυσάφη, τον Πρ. Τσαουσάκη κ.α.
- Όπως προσθέτει ο γιος του Γιώργου Πιτσικάλη, Παναγιώτης: "Στα πρώτα βήματα (το '70-'80) βοήθησε τον Νίκο Καμπόλη και πολλούς νέους τραγουδιστές με ατελείωτες πρόβες στο σπίτι μας!."
 Ο Γιώργος Πιτσικάλης έφυγε απο την ζωή το 2015.


Φωτογραφίες με τον μπουζουξή Γιώργο Πιτσικάλη απο το οικογενειακό αρχείο του γιου του Παναγιωτη Πιτσικάλη.

Για την αναγνώριση της αξίας των εργατών της τέχνης!

Λαϊκό πάλκο της δεκ. του '50... αριστερά με μπουζουκι Γιώργος Πιτσικάλης.


Γιώργος Πιτσικάλης

Ο Γιώργος Πιτσικάλης με τον Κουλη Σκαρπέλη κ.α

Ο Γιώργος Πιτσικάλης στο πάλκο τραγουδάει!.

Φωτο/Ντοκουμέντο - Στο μαγαζί του "Τσιτου" στα Γιάννενα. Αριστερά ο Γιώργος Πιτσικαλης, η Βασω Μπίλη (Πιτσικαλη - αδερφή του Γιώργου), ο μεγάλος μετέπειτα βιολιστής Λευτέρης Ζέρβας σε μικρή ηλικία! κρατούσε κιθάρα και τραγουδούσε. Δεξιά ο Βαγγελης Μπίλης (ή Βαγγελης Πατρινός).
Στο μαγαζί του "Τσιτου" στα Γιάννενα. Γιώργος Πιτσικαλης, Βασω Μπίλη (Πιτσικαλη), Βαγγελης Μπίλης (ή Πατρινός). Κάτω αριστερά ο Λευτέρης Ζέρβας σε μικρή ηλικία! κρατούσε κιθάρα και τραγουδούσε ..για το μεροκάματο!

Απο το μαγαζι του Κουλη Σκαρπελη!. Αφίσα/ρεκλάμα του '60.. απο την κοσμική ταβέρνα "Το Στέκι του Κούλη" !!!.. με το συγκρότημα.. Κούλης Σκαρπελης - Βαγγελης Μπίλης (ή Βαγγελης Πατρινός), ο Γιώργος Πιτσικάλης στο μπουζούκι, Βασω Μπίλη (Βασιλική Πιτσικαλη) κ.α.

Πάλκο το '50.. Γιώργος Πιτσικάλης στο μπουζούκι αριστερά, Νίκος Τέμπος κ.α

Από αριστερά, με μπουζούκια: Κουλης Σκαρπέλης, Γιάννης Τροκανης και Γιώργος Πιτσικάλης. Στο λαϊκό κέντρο "Η Βιολετα", στο Περιστέρι, κοντά στο γήπεδο του Ατρόμητου.
Στα αριστερά ο Κουλης Σκαρπέλης, Γιώργος Πιτσικάλης στο μπουζούκι δεξιά κ.α

Γιώργος Πιτσικάλης

Πάλκο είναι από το μαγαζί του Σάρα στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου. Ο Βαγγέλης Μπίλης (αριστερά μπουζουκι), ο Γιώργος Πιτσικάλης (δεξιά μπουζουκι) η αδερφή του Βάσω στα ντραμς, ο Μανώλης Πτινης ακορντεόν κ.α Καί ο μικρούλης, ο γιος του Γιώργου Πιτσικάλη, Παναγιωτης.
Γιώργος Πιτσικάλης,  Νίκος Τέμπος κ.α (δεκ.'60)


Στην "Νήσος Ύδρα" την δεκ. του '70, ο νεαρός Νίκος Καμπόλης τραγουδά. Πίσω ξεχωρίζει με κιθάρα ο Γιάννης Σταμούλης ή ''Μπιρ-Αλλάχ''

Ο Γιώργος Πιτσικάλης στην "Νήσος Ύδρα" την δεκ. του '70.

Η αδερφή του Γιώργου Πιτσικάλη, Βάσω Μπίλη (Πιτσικάλη) επί το έργον !!! (Τραγουδίστρια και ντράμερ). δεκ.'70



Γιώργος Πιτσικάλης στην πίστα του νυχτερινού κέντρου "Ρίτα" στου Ζωγράφου (δεκ ' 80).

Γιώργος Πιτσικάλης (δεκ. '90)



1998 μαθήματα μπουζουκιού στον εγγονό του Αλέξανδρο.

-Φωτο/πληροφορίες από Παναγιώτης Πιτσικάλης. Στην μνήμη του πάτερα του.

Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος