Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

"Αφανείς λαϊκοί μουσικοί" Μιχαήλ Θεοδώρου

Δεκ: '60 Αμερική, ο Κύπριος δεξιοτέχνης!
Michail Theodorou (Μιχαήλ Θεοδώρου)
Άγνωστος στην Ελλάδα, Κύπριος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού που έφυγε από την Κύπρο μαζί με την τραγουδιστρια Τούλα Μοντέζ το 1961, για να εγκατασταθεί στην Αμερική όπου και ηγήθηκε των ηχογραφήσεων με την "COMPANIA AMERICA". Δούλεψε (στην Αμερική) και με τον Λευτέρη Τσαγκάρη, τον Ανέστο Αθανασίου τον Νικο Καλλεργη, Χρηστο Λαβιδα κ.α. Το '66 πέρασε από την Ελλάδα και συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς.. οπως στo κεντρο "ΝΗΣΟ ΥΔΡΑ" με τη Σωτηρία Μπέλλου και τον Δημήτρη Ρουμελιώτη (λίγο πριν φύγει και αυτός, για Αμερική).


- Από δίσκο LP " In An Athenian Tavern "
μαζί με Σωτηρη Καλυμνακη, Χαλιγιαννη στο κλαρίνο και άλλους!
(Records New York City, NY)




Παναγιώτης Χαλιγιάννης στο κλαρίνο, ο Γιαννιτόπουλος (Γιάννης) Βάγιας στο βιολί, ο Μιχαήλ Θεοδώρου στο μπουζουκι, αριστερα Νικος Καλλεργης. στο Αμερικα!. Δίπλα του η *Τούλα Μοντέζ. (1961)

*Τούλα Μοντέζ: Το πρώτο της τραγούδι ήταν μαζί με τον Ορφέα Κρεούζη στην Fidelity του Αλέκου Πατσιφά στα '59, στο "Γιατί είσαι γιε μου σκεφτικός" (Στρ. Καμενίδη – Χαρ. Βασιλειάδη) . Το '60 εργάσθηκε στην Κύπρο όπου και ηχογράφησε κάποια τραγούδια. Από το '61 δούλεψε στην Αμερική με τον Μιχάλη Θεοδώρου, τον Λευτέρη Τσαγκάρη, τον Ανέστο Αθανασίου και τον Βασίλη Βασιλειάδη όταν ο τελευτάιος επισκεύτηκε την Αμερική πηγη

"GREEK NIGHT CLUB HITS" [LP] (P&C RECORDS PC11, NEW YORK CITY). With: Soula Farah (Vocal), Giannis Vagias (Violi), Mixalis Thodorou (Bouzouki), Nikos Kalergis (Guitar), Toula Thodorou (Vocal), Panayotis Haliyianis (Klarino), Giannis Skoufaras (Accordion), Avram Trabouka (Vocal).
*From the LP Collection of John Mitaras. / * SOURCE Meletios Pouliopoulos


Συγκρότημα Ανέστη Αθανασιου ή "Γυφτου" στην Αμερική, στο γνωστό κέντρο της ομογένειας “Grecian Palace” στην Νέα Υόρκη. Μαζί του, ο Κύπριος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μιχαλης Θεοδωρου, η Τουλα Μοντεζ και ο Χρήστος Λαβίδας!. Από διαφημιστική καταχώρηση στην εφημεριδα “Εθνικός Κήρυκας”, στις 23/6/1961.
*Αρχειο: Φώτης Χατζίδης ~ Πηγή: rembetiko.gr (ρεμπετικο φορουμ).


Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος