Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ / Zafeiriou Stelios 1937 - 2015



Μεγάλος μουσικός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και συνθέτης λαϊκών τραγουδών!. «Έφυγε ο Στέλιος Ζαφειριου» - έσκασε σαν "βόμβα" στην πιάτσα του μπουζουκιού.. «Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια των μπουζουκιών..» λέει, ο Νίκος Τατασόπουλος και προσθέτει, «..η προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι και στο μπουζούκι τεράστια» ...

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη της 23 Απριλίου 1937 αλλά αρκετά νωρίς κατέβηκε στην Αθήνα όπου έκανε καριέρα σαν σολίστας στο μπουζούκι στις ηχογραφήσεις στον κινηματογράφο και στην νυχτερινή διασκέδαση. Συνεργάσθηκε στα στούντιο αλλά και στα νυχτερινά κέντρα με τους κορυφαίους τραγουδιστές Καζαντζίδη- Μαρινέλλα, Πόλυ Πάνου, Πάνο Γαβαλά, Γιάννη Πουλόπουλο, Σωτηρία Μπέλλου, Γιάννη Πάριο, Σταμάτη Κόκκοτα, Στράτο Διονυσίου, Τόλη Βοσκόπουλο κ.α. αλλά και με τους καλλίτερους ελληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς!!!.. 
- Έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015...
Σαν σολίστ στο μπουζούκι ο Στέλιος Ζαφειρίου ξεχώρισε γιά τον καθαρό του συναισθηματικό ήχο που τον έκανε περιζήτητο στα στούντιο τα χρόνια που ήταν ενεργός στην δισκογραφία!!..

ΜΕ  ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ - ΜΑΡΙΝΕΛΑ
Στελιος Ζαφειριου, Πανος Γαβαλας, Ρία Κούρτη. Σε θερινό κέντρο, 1966 - 1967 ... *Δίπλα απο τον Ζαφειριου (ξεχωρίζει το μπουζουκι) ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.


1967 στην «Τριάνα του Χειλά» Πανος Γαβαλας, Ρια Κουρτη κ.α. Στα μπουζούκια ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Στέλιος Ζαφειρίου.
Δημήτρης Μαργιολάς και Στελιος Ζαφειριου,
συναυλια Σταυρου Ξαρχακου στη Θεσσαλονικη
Για πολλά χρόνια ήταν σχεδόν αποκλειστικός εκτελεστής στις ηχογραφήσεις της LYRA, αλλά και στις εταιρίες Music Box και Odeon Minos καθώς και σε άλλες, μικρές και μεγάλες, εταιρείες όπου συνεργάσθηκε με τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές όπως Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Ζαμπέτας, Κώστας Καπνίσης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Σπανός, Κώστας Κλάββας, Γιώργο Κατσαρό, Μάνο Λοίζο, Νίκο Μαμαγκάκη, Γιάννη Γλέζο, Τάκη Μουσαφίρη κ.α.
Σαν τραγουδοποιός, τέλος, έγραψε τραγούδια για τους Γιάννη Πουλόπουλο, Πόλυ Πάνου, Πάνο Γαβαλά, Χρηστάκη, Μαρινέλλα, Δημήτρη Μητροπάνος, Στράτος Διονυσίου, Τόλης Βοσκόπουλος, Σταμάτης Κόκκοτας, Αντώνης Καλογιάννης κ.α.
Αρκετά από τα τραγούδια του παραμένουν διαχρονικές επιτυχίες και ξεχωρίζουν γιά την ευρύτητα της μουσικής τους «γκάμας» από ανατολίτικες μελωδίες βαριά λαϊκά μεχρι μοντέρνα «εξευρωπαϊσμένα» ελαφρολαϊκά.
Διαφημιστική προκήρυξη για την κομπανία του Χρήστου Μίγκου, όταν πήγε και τραγούδησε στις Σέρρες με μπουζουκι τον νεαρό Στελιο Ζαφειριου κ.α
Ρενα Κουμιωτη, Μιχάλης Βιολάρης και Στέλιος Ζαφειρίου στο μπουζούκι. Aπό τις πρόβες του δίσκογραφικού έργου "Θαλασσινό τριφύλλι" του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Λίνου Κόκοτου.
Από τς αρχές του ’60 μέχρι τα μέσα του ’80 άφησε αμέτρητες ηχογραφήσεις σε όλα τα είδη του ελληνκού τραγουδιού.
Περασε δημιουργικά από το τρίχορδο στο τετράχορδο στο οποίο αφιερώθηκε από το 1967 κα μετά.


Ο λαμπερός ήχος του μπουζουκιού του χαρακτήρισε τα κλασσικά ελληνκά τραγούδια από τα παλιά ρεμπέτικα και τα λαϊκά μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες και πρωτοποριακές ενορχηστρώσεις.
Ηχογράφησε αμέτρητα τραγούδια και οργανικά που μέχρι σήμερα είναι αξεπέραστα και Αναμφίβολα μπορούμε να πούμε ότι ήταν, και είναι, ένας από τους καλλίτερους "στουντιακούς μπουζουξήδες" χωρίς να υποτιμάμε την ξεχωριστή παρουσία του στο πάλκο - πιστα.
*Υπήρξε γιά χρόνια αποκλειστικός σολίστας με τους Πάνου Γαβαλά, Μαρινέλλας, Βοσκόπουλου..




ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ - ΜΑΡΙΝΕΛΑ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ - ΡΕΠΑΝΗΣ
ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, Αριστερα ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ και δεξια ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ, ανάμεσα σε ΜΑΡΙΝΕΛΑ & ΑΝΝΑ ΧΡΥΣΑΦΗ.

Στελιος Ζαφειριου με τον Στέλιο Καζαντζίδη και την Μαρινέλλα την δεκαετία του '60...
1967 στην «Τριάνα του Χειλά» αριστερά όρθιος ο κιθαρίστας Γιάννης Δέδες, αριστερά με μπουζουκι ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, δεξιά με μπουζουκι ο Στέλιος Ζαφειρίου, και στη μέση, κρατάει το μπουζουκι, ο Ιταλός τραγουδιστής Sergio Endrigo (Σέρτζιο Εντρίγκο) με το συγκρότημα του (κάτω).

1976 ή 1977, στην Αυστραλία. Ο Στέλιος Ζαφειρίου στις πενιές και οι αδελφοί Τζαβάρα (Νίκος / Γιώργος) στις κιθάρες.. Πιθανότατα, μαζί με την Μαρινέλλα (που δεν φαίνεται στην φώτο..).

Φώτο από την μπουάτ «Ζουμ», πιθανότατα ..στα τέλη τής δεκαετίας τών '70ς..
Στέλιος Ζαφειρίου και Μαρινέλλα "κεντούν" !!!


~ Ο Στέλιος Ζαφειρίου ήταν αυτός που έδωσε το βάπτισμα του πυρός στους «μαθητές» του Νικολόπουλο, Θαν. Πολυκανδρώτη που παρέλαβαν την σκυτάλη και τον διαδέχθηκαν στα στούντιο ηχογραφήσεων υπερηφενευόμενοι για την θητεία τους δίπλα του!


με Ζαμπετα
με τον Χρηστάκη
* Συνεργάτης τού Στέλιου Καζαντζίδη - (1961 / 1964), τού Πάνου Γαβαλά - (1964 / 1969), τού Γιώργου Ζαμπέτα, τής << Φίνος Φίλμ >> - (την δεκαετία τού '60), τού Μίμη Πλέσσα - (<< Δρόμος >>, Απρίλιος 1969), τής Σωτηρίας Μπέλλου - (στα << Ρεμπέτικα >> τής δισκογραφικής εταιρείας << Λύρα >>, όπου επιμελήθηκε τούς 9 από τούς 12 δίσκους αυτής τής σειράς), τής Μαρινέλλας - (όταν εκείνη ακολούθησε σόλο καριέρα, από το 1967 έως το 1996), τού Τόλη Βοσκόπουλου - (από την δεκαετία τού '70 έως και το 1999, οπότε και σταμάτησε να παίζει μπουζούκι λόγω συνταξιοδότησης) και πολλών ακόμα ερμηνευτών και χιλιάδων ηχογραφήσεων...
* Συνέθεσε - (μεταξύ άλλων) την μουσική από το τραγούδι που ερμήνευσε ο Χρηστάκης << Να χαρείς τα μάτια σου καλέ >> - (1966), αλλά επειδή όλη τη δόξα - (τού τραγουδιού) την πήρε ο τραγουδιστής, '' τού κόπηκε η όρεξη '' για να συνεχίσει να συνθέτει με τον ίδιο ρυθμό και ζήλο.. 
(μέρος αφιερώματος από Γιώργιο Ζγούρα)

Στην Θεσσαλονίκη, (στο '' Μινουΐ ''), την σεζόν 1954
/ 1955, ο Στράτος Διονυσίου με τον Στέλιο Ζαφειρίου ..ανήλικο αλλά ήδη δυνατό μπουζουξή..
Ο Στέλιος Ζαφειρίου σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του θυμάται:
Ξεκίνησα να παίζω σε ηλικία 16 χρονών μόνος μου, όχι με όργανο αλλά με ένα ξύλο από μία καρέκλα στο οποίο είχα βάλει πάνω μια χορδή! Εκεί επάνω έπαιζα όλα τα τραγούδια. Ένας θείος μου που έπαιζε κιθάρα, με είδε και έπεισε το πατέρα μου να μου πάρει μπουζούκι. Έτσι τον Ιούνιο του 1953 ξεκίνησα με το μπουζούκι και το χειμώνα με πήρε μαζί του ο θείος μου στο μαγαζί που δούλευε. Την επόμενη χρονιά δούλεψα πάλι με το θείο μου σε ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που τραγούδαγε ο Δημήτρης Ρουμελιώτης.
- Είχατε πολύ γρήγορη εξέλιξη πάνω στο όργανο. Ο Καζαντζίδης πότε σας άκουσε;
Με άκουσε σε ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη το 1955, όπου πια έπαιζα μόνος μου, και τραγουδούσε ο Τόλης ο Χάρμας. Με πήρε και πήγαμε στη Δράμα και στην Καβάλα το καλοκαίρι του ’56. Ο Καζαντζίδης ήτανε ήδη όνομα τότε. Έκτοτε δούλεψα πάλι στη Θεσσαλονίκη, πήγα φαντάρος κ.αι το ’61 με πήρε τηλέφωνο ο Καζαντζίδης να κατέβει Αθηνα
.
- Εκεί πόσα μπουζούκια ήσασταν;
Δύο. Εγώ και ο Γιαννης Αγγέλου. Το καλοκαίρι του ΄63 στου Κουλουριώτη ήρθε ο Ζαμπέτας και έγινε και η γνωριμία μας. Το ΄64 έφυγα από τον Καζαντζίδη και πήγα με το Γαβαλά και δουλέψαμε μαζί μέχρι το ‘69 που έγινε η χούντα
».
- Μέχρι το ’66 παίζατε τρίχορδο. Τι σας έκανε να πάτε την εποχή εκείνη στο τετράχορδο;
Ήτανε η μόδα της εποχής. Εγώ τρίχορδο θα έπαιζα αλλά έφτιαξα ένα τετράχορδο στο Ζοζέφ το οποίο ήτανε τόσο καλό που με μάγεψε. Αυτό το όργανο με στιγμάτισε στο ύφος του παιξίματός μου
.
- Μία μεγάλη συνεργασία ήτανε αυτή με το Γιώργο Ζαμπέτα. Αποτελέσατε σπουδαίο δίδυμο που άφησε εποχή. Τι θυμάστε από αυτή τη συνεργασία;
Από το ’63 που παίξαμε μαζί με πήρε στις ηχογραφήσεις που έκανε στο στούντιο σε δικά του κομμάτια και στου Ξαρχάκου, του Χατζιδάκι που έπαιζε τότε ο Ζαμπέτας. Με το Γιώργο παίζαμε πολύ «δεμένα». Νομίζω ταιριάξαμε και παικτικά και ψυχολογικά. Όπως έπαιζε ο Ζαμπέτας εγώ τον ακολουθούσα. Είχε ψυχή στο παίξιμο και το ίδιο έκανα κι εγώ. Πήρα πολλά πράγματα από αυτή τη συνεργασία.
- Είστε από τους μουσικούς με τις περισσότερες ώρες εμπειρίας στο στούντιο. Πόσο δύσκολο ήτανε αυτό;
Ήτανε δύσκολα γιατί δεν είχαμε τον τραγουδιστή και έπρεπε να παίξουμε και να θυμόμαστε τα μέτρα, που μπαίνει η απάντηση κλπ. Τότε παίζαμε όλη η ορχήστρα μαζί μία κι έξω. Αυτό απαιτούσε και γρήγορη αντίληψη. Τώρα με τα σύγχρονα μέσα γράφεις ξανά και ξανά και ο καθένας μόνος του και αυτό είναι πιο εύκολο. Δεν έμπαινες εύκολα στο στούντιο τότε. Έγραφαν μόνο οι καλύτεροι.
- Τα τραγούδια που παίζατε τότε εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να ακούγονται. Γράφονται καλά τραγούδια στις μέρες μας και ποιος ο ρόλος του μπουζουκιού;
Υπάρχουν κάποιοι που γράφουν καλά σήμερα αλλά είναι λίγοι. Είναι και η εποχή σήμερα περίεργη. Δεν υπάρχουν τα βιώματα που είχαμε εμείς τότε. Έχουν αλλάξει και οι εποχές και ο ήχος. Τώρα το μπουζούκι είναι κομπάρσος. Έχουν έρθει άλλα δεδομένα στη μουσική.
- Από καινούριους παίχτες ποιους ξεχωρίζετε;
Μου αρέσει ο Καραντίνης. Είναι πολύ καλός. Και ο Στεργίου, ο Ολύμπιος και πολλά παιδιά ακόμα. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες.
- Τι είναι αυτό που κάνει έναν παίκτη καλό κατά τη γνώμη σας;
Να βάζει την ψυχή του και να έχει προσωπικό ύφος. Βέβαια και η ταχύτητα παίζει ρόλο. Εγώ δεν ήμουνα από τους πολύ γρήγορους παίχτες γιατί ξεκίνησα παίζοντας με το αριστερό χέρι αλλά ο θείος μου το άλλαξε και με έβαλε να παίζω με το δεξί που δεν ήτανε τόσο δυνατό. Έτσι αυτό που έκανα ήτανε να παίζω με ψυχή και αυτό είναι που με χαρακτήρισε τόσα χρόνια. Και βέβαια μελέτη. Εγώ μελετούσα 15 ώρες τη μέρα όταν ξεκίναγα και δε σταμάτησα ποτέ να μελετάω!
- Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μουσική;
Να μην το κάνουν. Να παίζουν, να γράφουν μουσική αλλά να έχουν μία άλλη δουλειά. Οι εποχές άλλαξαν και με 2 μέρες δουλειά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Λιγοστεύουν οι μέρες εργασίας και αυξάνονται οι μουσικοί. Είναι μεγαλύτερη η προσφορά από τη ζήτηση. Δεν είναι για επάγγελμα πια…

Ο Γιώργος Ζαμπέτας είπε για τον Στέλιο:

« Το Στέλιο το Ζαφειρίου τον γνώρισα το 1962, τότε τον είχε πρωτοφέρει ο Καζαντζίδης απ' τη Θεσσαλονίκη. Ήταν ξενάκι εδώ στην Αθήνα και πολύ συνεσταλμένος. Κάναμε παρέα και με τη γυναίκα του την `Αννα. Είχα μέχρι τότε δικό μου μπουζούκι, το Χρήστο το Δημόπουλο. αλλά δεν ήταν τόσο καλός και σβέλτος κι έτσι έκανα πρόταση στο Στελλάκη να με συνοδεύει. Όλα αυτά τα τραγούδια που έκανα μετά, με το Στέλιο τα παίζαμε. "Ξημερώματα". "Δειλινά" και τόσα άλλα.Είχε γράψει και μερικά τραγουδάκια. Είχε δώσει ένα τραγούδι στο Xρηστάκη, το "Είναι το κρύο τσουχτερό, να το αντέξω δε μπορώ", δικό του είναι αυτό. Χρυσό παιδί, βολικός, κάτσε-κάτσε, σήκω-σήκω. Τον είχε χρόνια ο Καζαντζίδης, χρόνια, αλλά μετά και μέχρι τώρα είναι αποκλειστικός μπουζουξής της Μαρινέλλας. Είναι και κουμπάροι με τη Μαρινέλλα. Ωραίος, γελαστός, πρόσχαρος. Ήταν καλός κι είχε και γνώμη και άποψη για τις μελωδίες σωστή.
Είναι κι απ' τους λίγους που ήρθαν να με δουν στο νοσοκομείο, όταν πέρασα τα προβλήματα με την υγεία μου. Έχουμε και οικογενειακές σχέσεις και φιλίες, τον αγαπάω πολύ το Στέλιο.
Καλός, εξαιρετικός μπουζουξής.
Και προσπάθησε πολύ για να παίζει με το δικό μου τρόπο, το δικό μου παίξιμο του μπουζουκιού. Αφού πολλοί, αρκετές φορές, μπερδευόντουσαν με το Στέλιο και νόμιζαν πως έπαιζα εγώ.
Γι' αυτό και τον ζητάγανε κιόλας στις ηχογραφήσεις.
Τον είχα σπρώξει κι εγώ βέβαια στη δισκογραφία, για να τον επιβάλω. Σε δίσκους ορχηστρικούς που έκανα στον Πατσιφά, τον έβαλα κι έκανε αποκλειστικά δικά του σόλα για να περάσει στις εταιρίες. Στα περισσότερα τραγούδια μου μαζί παίζουμε, μαζί με το Στελλάκη.
Καλό μπουζούκι είναι ο Στέλιος.
Πολύ καλός, στη σειρά των πρώτων. Από τους πιο καλούς μαθητές μου.
Δεξιοτέχνης και μάστορας στα σιγόντα.
Μεγάλος μάστορας! Μιλάω εγώ, ο Γιώργος ο Ζαμπέτας...
».

Η φώτο είναι τραβηγμένη - (πιθανότατα) στα 1964, με φόντο την Ακρόπολη και όλα τα ωραία αρχαία της Αθήνας!
Κιθάρες κρατάνε οι: Χρήστος Παπανικολάου και Δημήτρης Φάμπας. Μαντολίνο ο Μπάμπης Μαλλίδης και στα μπουζούκια, οι: Στέλιος Ζαφειρίου - (τρίχορδον) και Γιώργος Ζαμπέτας.
Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε το 1971, στην έκδοση του ορχηστρικού δίσκου '' Να τι θα πει Ζαμπέτας ''.
Ο Τόλης Βοσκόπουλος, στο '' Ρίμπας '', το 1999. Δεξιά, ντυμένος στα λευκά, ο Στέλιος Ζαφειρίου (πιθανόν, στην τελευταία του σαιζόν, ως μπουζουκίστας σε κέντρα).

1966, στο κέντρο ''Κάστρο'' (Τζιτζιφιές).. Από τα δεξιά: ο Μπάμπης Τσετίνης, ο Πάνος Γαβαλάς, η Ρία Κούρτη, ο Στέλιος Ζαφειρίου, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και όρθια η Μπέμπα Μπλάνς!.

1967, λίγες εβδομάδες μετά την αλλαγή τού πολιτικού σκηνικού στην χώρα μας.. Καλοκαίρι λοιπόν, στο κέντρον διασκέδασης ''Άλιμος''.. Από τ' αριστερά: στην '' φαρφίσα '' ο Γιώργος Κοινούσης, ντραμς παίζει ο Μέμος Κυριαζής, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Στέλιος Ζαφειρίου παίζουν μπουζούκι, η Ρία Κούρτη και ο Πάνος Γαβαλάς ερμηνεύουν.. Ο σαξοφωνίστας, ο πιανίστας - (Γιάννης Μέρτικας;) κ.α
Κέντρον ''Κουλουριώτης'', στις Τζιτζιφιές, το 1962-63.. Από τ' αριστερά: Στέλιος Ζαφειρίου, Μαρινέλλα, Στέλιος Καζαντζίδης, Σοφία Κολλητήρη, Γιώργος Κόρος.. Πίσω σειρά: στα ντραμς ο Μέμος Κυριαζής, ακκορδεόν ο Νίκος Χαλκιάς και στο κοντραμπάσο ο Βαγγέλης Παπαγγελίδης(;)
Ο δημοσιογράφος, μελετητής, ερευνητής και ραδιοφωνικός παραγωγός Πάνος Γεραμάνης, μαζί με τον δεξιοτέχνη μπουζουκτσή και συνθέτη Στέλιο Ζαφειρίου. Προς τα μέσα της δεκαετίας του '60

Το 1972 στο κέντρο ''Αθηναία'', η Μαρινέλλα μαζί με τον Στέλιο Ζαφειρίου!

Το ΣαββατοΚύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου τού 1984,.στο ξενοδοχείο ''Ρούσσος'' στην Λεμεσσό, η Μαρινέλλα, ο Στέλιος Ζαφειρίου, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Ελένη Δήμου, διασκέδασαν τούς Κύπριους θαμώνες.

Μαζί με Μανωλη Καραντινη και Χρηστο Βιδινιωτη.

Σαιζόν 1977 / 1978, στην μπουάτ '' Ζουμ ''.. Και με τι ονόματα: Η Μαρινέλλα, ο Δάκης, οι '' Αθηναίοι '' - (Φίλιππος Παπαθεοδώρου / Γιώργος Πετσίλας / Κώστας Τρούπτσιος;), οι Αφοί Τζαβάρα - (Νίκος / Γιώργος), ο Γιώργος Πολυχρονιάδης, η Τζίνα Σπηλιωτοπούλου, η Νάντια Καραγιάννη(;).. Στο μπουζούκι..ο Στέλιος Ζαφειρίου - (ποιος άλλος;).. Την '' όλη '' επιμέλεια, την είχε ο μαέστρος και μουσικοσυνθέτης Κώστας Κλάββας.

Το 1979 βρίσκουμε την Μαρινέλλα στο ''Στορκ'' παραλια Αγ. Κοσμα, με πλοιάδα καλλιτεχνών.. Αδελφοί Τζαβάρα - (Νίκος / Γιώργος), Χριστίνα, Τζίνα Σπηλιωτοπούλου, Κώστας Μαντζόπουλος, Νανά Αλεξανδρή, Μαριάντζελα, Γιώργος Πολυχρονιάδης.. Διευθυντής Ορχήστρας: Νίκος Ιγνατιάδης.. Μπουζούκι..ποιος άλλος: ο Στέλιος Ζαφειρίου.

Σαιζόν 1976 / 1977(;), η παρέα από την μπουάτ '' Ζουμ ''.. Αναγνωρίζονται, οι: Στέλιος Ζαφειρίου, Μαρινέλλα, Κώστας Καράλης, Νίκος / Γιώργος Τζαβάρας, οι '' Αθηναίοι '' - (Ανδρέας Λιβιεράτος / Κώστας Τρούπτσιος / Φίλιππος Παπαθεοδώρου).

Το καλοκαίρι τού 1963 στού '' Κουλουριώτη ''. Οι αναγνωρίσιμοι: Γιώργος Ζαμπέτας, Μαρινέλλα, Στέλιος Καζαντζίδης (με το μπουζούκι του Ζαφειρίου), Στέλιος Ζαφειρίου (με την κιθάρα του Στελιου), Μέμος Κυριαζής (τζαζ), Σοφία Κολλητήρη και ο Γιώργος Κόρος (άκρη δεξιά) Λαϊκή ορχήστρα με ΔΥΟ βιολιά!
Στο θερινό κέντρο του ''Κουλουριώτη'', στην παράλια Μοσχάτου 1963. Στέλιος Καζαντζίδης Μαρινέλλα, Σοφία Κολλητήρη, Πέτρος Αναγνωστάκης, Γιώργος Ζαμπέτας, Στέλιος Ζαφειρίου, Γιώργος Κόρος.

Στα νέα του 1964 , η Αθήνα διασκεδάζει στην Τριάνα του Χειλά με τα μουσικά αστερία της: ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, ΖΑΜΠΕΤΑΣ, ΚΑΝΑΡΙΔΗΣ, ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ (ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ) K.A..

Ζαμπετας & Ζαφειρίου

!!!.. L.P "Stelios Zafirou - Mermaids Bouzouki & Dolphins" 1970

L.P "Viva Bouzouki - Folklore Enchanteur De La Grèce" 1974 Made in France Collection Records

L.P "ΚΑΥΜΟΙ, ΟΝΕΙΡΑ & ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ - Με τον Στέλιο Ζαφειρίου Και Τα Μπουζούκια Του" 1974 (Minerva Records ‎– SYMP 22023). Stelios Zafiriou And His Bouzoukia / Love, Dreams & Bouzoukia
Με τον Στέλιο Ζαφειρίου Και Τα Μπουζούκια Του"

L.P "Bouzouki Instrumental Hits - Zambetas, Costakis - Lakis, Zafiriou". Lyra ‎– LYS-1003 - MGM Records (USA)
Bouzouki Instrumental Hits - Zafiriou, Costakis - Lakis, Zambetas

Ο Στέλιος Ζαφειρίου στην εκπομπή του Χρήστου Παπαδόπουλου, στο καναλι Seven ΒΙΝΤΕΟ <<--
"Μια κατηγορία μόνος του, κάθε πενιά και έκρηξη συναισθημάτων!.. Όσο περισσότερο τον μελετάς τόσο περισσότερο βελτιώνεσαι!.."

MOYΣΙΚΗ/ΣΟΛΟ..
Σόλο μπουζούκι - Στέλιος Ζαφειρίου (Χασαποσέρβικο).



Στ. Ζαφειρίου / "Πολίτικος Χασάπικος" (Σόλο).

Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος